EKVADOR’DA HALK, NOBOA HÜKÜMETİNİ PROTESTO ETTİ

EKVADOR’DA HALK, NOBOA HÜKÜMETİNİ PROTESTO ETTİ

Ekvador’da halk hayat pahalılığı, güvensizlik ortamı ve üniversite bütçelerinde yapılan kesintiler nedeniyle Devlet Başkanı Daniel Noboa hükümetini protesto etti.
Ekvador’da halk şiddetli yağmura rağmen hükümet politikaları, hayat pahalılığı, güvensizlik ortamı ve üniversite bütçelerinde yapılan kesintiler nedeniyle bir kez daha sokaklara döküldü. Yaklaşık 100 kişi sağlık ve eğitime ayrılan kaynaklarla ilgili endişeleri nedeniyle başkent Quito’daki Sosyal Güvenlik Kurumu binası önünde toplandı. Bayraklar ve pankartlarla alana gelen göstericiler Devlet Başkanı Daniel Noboa hükümetini protesto etti. İstihdam krizi ve kamu sağlık sistemindeki ilaç kıtlığına karşı yürüyen öfkeli kalabalık çalışma ve sosyal hakların savunulması çağrısında bulundu. Polisin geniş güvenlik önlemleri aldığı protesto gösterisinde eylemciler Başsavcılık binasına kadar yürüdü. Protesto gösterisi barışçıl bir şekilde sona ererken eylemlerin Aralık ayı boyunca, devam edeceği ifade edildi.
Protesto gösterisi, 29 Kasım’da yapılacak yerel seçimlerden bir ay önce, Kasım ayı boyunca gerçekleştirilmesi planlanan eylemlerin ilkini oluşturdu.

Ekvador’da halk, Noboa hükümetini protesto etti

EKVADOR’DA HALK HAYAT PAHALILIĞI, GÜVENSİZLİK ORTAMI VE ÜNİVERSİTE BÜTÇELERİNDE YAPILAN KESİNTİLER NEDENİYLE DEVLET BAŞKANI DANİEL NOBOA HÜKÜMETİNİ PROTESTO ETTİ.

Ekvador’da halk, Noboa hükümetini protesto etti

EKVADOR’DA HALK HAYAT PAHALILIĞI, GÜVENSİZLİK ORTAMI VE ÜNİVERSİTE BÜTÇELERİNDE YAPILAN KESİNTİLER NEDENİYLE DEVLET BAŞKANI DANİEL NOBOA HÜKÜMETİNİ PROTESTO ETTİ.

30/10/2026 15:01
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ