AYDINCIKTA YEREL HEDİYELİK EŞYALAR AMETİST TAŞIYLA SÜSLENİYOR

AYDINCIKTA YEREL HEDİYELİK EŞYALAR AMETİST TAŞIYLA SÜSLENİYOR

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinin eski Belediye Başkanı Ahmet Demirel ,şimdilerde ilçenin tanımına ticari alanda ürettiği yerel objelerle katkı sağlıyor.Aydıncık ilçesinde uzun yıllar Belediye Başkanlığı görevini yaptıktan sonra kurduğu şirketin ticari faaliyeti kapsamında yörenin ünlü Ametist taşını ahşapla  bütünleştirerek yerel süs eşyalarının üretimini gerçekleştiren Ahmet Demirel, “ Aydıncıkta  oluşturduğumuz atölyelerimizde ürettiğimiz hediyelik süs ürünleriyle ilçemizin yurt genelinde  tanıtımına katkı vermenin mutluluğu içerisindeyiz.Ürünlerimize hem Yozgattan hem de yurt içinden gösterilen ilgiden de mutluluk duyuyoruz”dedi.

Yozgat'ın Aydıncık ilçesinde çıkarılan değerli ve yarı değerli taşlardan olan Ametist taşı, eski başkan Ahmet Demirel’in ekibi tarafından doğadaki ahşap objelerle birleştirilerek farklı bir tasarıma dönüştürülüyor. Ahşap ve taşın uyumu ile ortaya çıkan objelerin ışıklandırılması yapılarak evlerde ve ofislerde kullanılan süs eşyaları haline getiriliyor. İnsan sağlığı için pozitif etkilere sahip olduğu belirtilen ametist taşının ahşapla muhteşem uyumu sonucu meydana gelen dekoratif eşyalar da vatandaşlar tarafından büyük ilgi görüyor.

Aydıncık ilçesinde çıkardıkları değerli ve yarı değerli taşları ahşapla birleştirerek farklı bir sanat eseri meydana getirdiklerini söyleyen şirket sahibi Ahmet Demirel, “Ametist taşlarımızı ahşapla birleştirerek muhteşem bir sanat eserini ortaya çıkardık ve Yozgat'ta bir ilki gerçekleştirdik. Amacımız Yozgat'ımızı ve ilçemizin tanıtımına destek sağlamaktır. Bu kapsamda detaylı maden arama ruhsatımız almış bulunmaktayız. 1 yıl ön arama, 2 yıl genel arama, 4 yıl detaylı arama yapmak üzere 7 yıldır. Bu kapsamda çalışmalarımıza devam ediyoruz” şeklinde konuştu

15/10/2020 10:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ