İLK ‘CORONAVAC’ AŞILARI SAĞLIK MÜDÜRÜ İLE HASTANE BAŞHEKİMİNE

İLK ‘CORONAVAC’ AŞILARI SAĞLIK MÜDÜRÜ İLE HASTANE BAŞHEKİMİNE

Dünyayı etkisi altına alan korona virüs salgınına karşı üretilen aşılar  Yozgat’a da geldi ve  Şehir Hastanesi'nde sağlık çalışanları üzerinde uygulanmaya başlandı.Yozgat’ta ilk koronavirüs ( CoronaVac) aşıları Yozgat Sağlık Müdürü Dr.Fatih Şahin ile Şehir Hastanesi Baştabibi Opr.Dr.Mustafa Kozan’a şehir hastanesi aşı odasında yapıldı.Şehir Hastanesi başhekim yardımcılarından Dr.Selahattin Üstünel ile  Dr.Mete Selvi de hastanede ilk aşılanan sağlık personeli  arasında yer aldı.

Sağlık Bakanlığının öncelikle Yozgattaki sağlık çalışanları için ilk etapta 7040 doz aşısını göndermesinin hemen ardından Yozgat Şehir Hastanesi´nde  20  aşı odası oluşturuldu.Sağlık personellerinin aşılanmasına   randevu sistemine göre başlandı. Düzenlenen programa göre ,şehir hastanesinin her bir odasında  sabah saat 08.30'dan gece saat 00.00'a kadar her yarım saatte bir sağlık personelinin aşılanmasına devam ediliyor.

SAĞLIK MÜDÜRÜ ŞAHİN :  2.DOZLAR 28 GÜN SONRA YAPILACAK

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih konuya ilişkin  yaptığı  yazılı açıklamada İl ve İlçelerde görevli  tüm sağlık çalışanlarının  MHRS üzerinden randevu alarak hafta sonu da dahil olmak üzere gece  saat 24:00’e kadar aşılarını yaptırabileceklerini  belirterek “Yozgat Şehir Hastanesi’nde 20, Sorgun 15, Yerköy 10 ve diğer ilçe hastanelerimizde 5’ er olmak üzere aşı odalarımız oluşturulmuş ve buralarda çalışacak  personellerimiz görevlendirilmiştir.Ayrıca tüm Aile Sağlığı Merkezlerimizde de aşı uygulaması sürdürülecektir. CoronaVac aşısının ikinci doz uygulaması 28 gün sonra yapılacaktır.”dedi

İl Sağlık Müdürü Dr.Şahin ,Herkesin mutlaka aşı olması gerektiğine değinerek açıklamasında daha sonra şunları söyledi :

” Bu hastalıktan korunmanın en önemli yollarından biri aşı.Normal hayatımıza dönmek için aşıyı mutlaka yaptırmamız gerekiyor, sağlık çalışanlarımızın fedakarca uğraşları ile salgını durdurana kadar aşıyı uygulamakta ve bu arada  tedbir ve kısıtlamalara uymakta kararlıyız.Hepimizin sağlığı ve toplumumuzun huzuru için herkesten aşılama programına destek olmalarını hasseten rica ediyoruz.”

BAŞHEKİM KOZAN : AŞI KORONA İLE MÜCADELEDE ÖNEMLİ BİR TEDBİRDİR

Hastane Başhekimi Dr. Mustafa Kozan da sağlık çalışanları için  aşı uygulamasının bugün itibariyle başladığını söyledi. Yozgat’taki tüm sağlık çağlık çalışanlarının aşı için  mutlaka randevu almaları gerektiğini hatırlatan Başhekim Dr.Kozan  "Hastanemizde 20 aşı odası oluşturuldu. Her odada saat 8.30'dan 24.00'e  kadar yarım saat ara ile bir personelimize aşı yapılıyor. Aşıyı kullanmak koronovirüse mücadele çok önemli bir tedbirdir .Ben de bu nedenle aşımı yaptırdım. İnşallah bu aşı ile  virüs belasından kurtuluruz. Aşılama çalışmaları hem ilimize, hem ülkemize hayırlı olsun" dedi.

14/01/2021 09:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ