ŞEHİR HASTANESİNE KALDIRILAN 18 KİŞİ GÖZLEM ve TEDAVİ ALTINDA

ŞEHİR HASTANESİNE KALDIRILAN 18 KİŞİ GÖZLEM ve TEDAVİ ALTINDA

Bundan yaklaşık 1 hafta önce Korona virüs (Covid-19) önlemleri kapsamında Kuveyt ve Libyadan Yozgat'a getirilerek Sürmeli Kız öğrenci yurdunda karantinaya alınan  konuk  248  vatandaşın arasından  18 kişinin  pozitif olduğu tesbit edildi.Yurttaki  sağlık görevlilerinin yaptığı testlerde  Covid-19’un bulaştığı anlaşılan 6’sı Kuveyt,12 ‘si de Libyadan getirilen  toplam 18  misafir vatandaş  112 acil servis ekipleri tarafından  Yozgat Şehir Hastanesine kaldırılarak  tedavi altına alındı.

Kuveyt'ten  ve Libyadan Yozgata transfer edilen  248 vatandaşdan 18’i  Yozgat Pandemi hastanesinde tedavi edilirken, 230 vatandaşın da Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı Yozgat Sürmeli Kız Öğrenci Yurdunda karantina süreci devam ediyor. Bu arada  sağlık çalışanları yurtta karantina altında olan vatandaşların tümünü yeniden teste tabi tuttu.

Yozgatta bir süredir karantina amaçlı konuk edilen vatandaşların bazılarında covid 19’un pozitif çıkması Sürmeli kız öğrenci yurdunda kalan diğer vatandaşlar arasında üzüntü doğurdu.

15/05/2020 10:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ