VALİ POLAT, HAYVAN HASTANESİ GELECEK YIL HİZMETE AÇILACAK

VALİ POLAT, HAYVAN HASTANESİ GELECEK YIL HİZMETE AÇILACAK

Yozgat’ın Çalatlı köyü yakınlarında toplam 95 Bin Metrekare alan üzerinde kurulmakta olan ve  ilde hayvancılığın gelişmesine büyük katkı sağlaması planlanan Yozgat Hayvan Hastanesi ve  Borsa binası gelecek yıl hizmete açılacak.

Yozgat Valisi Ziya Polat, Çalatlı Köyü yakınlarında yapım inşaatı devam eden Hayvan Hastanesi ve Borsasında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.Vali Polat, incelemeler sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada; Yozgat’ın konumu itibariyle tarım ve hayvancılığa oldukça elverişli bir il olduğunu söyledi.

Vali Polat aıklamasında konuya ilişkin şunları dile getirdi :

“İlimiz tarım ve hayvancılığın önde olduğu bir il bugünde son yıllarda yapılmış büyük projelerden birisi olan ve çok amaçlı hayvan hastanesi borsası inşaatında incelemelerde bulunduk. Müteahhidimize iki ay önce yer teslimi yapılmış ve inşallah seneye bu zamanlarda inşaatları bitirip vatandaşlarımızın milletimizin hizmetine sunacağız. 95 dönüm üzerine kurulu alanımız var. 4 tane padok veterinerimiz laboratuarımız var. Hayvanların kalabileceği yerler, misafirhanemiz var. Vatandaşlarımız hayvanlarını buruya bırakabileceği rahat edebileceği yerler olacak. Projede kesimhane yok şuan için ama onu da tadilat yapıp kesimhanede yapmayı planlanabilir. Umarım ilimize hayırlı uğurlu olur hayvancılığımızın gelişmesine katkı sunar. 16 Milyon üzerinde yaklaşık maliyeti var Oran Kalkınma ajansından 8,5 Milyon TL destek sağlandı üzerine İl Özel İdaremizin kaynakları ile vatandaşımızın emrine sunacağız. Kısa zamanda milletimizin hizmetine sunmayı düşünüyoruz. 1500 hayvanın aynı anda kalabileceği bir yer hayvan pazarı olarak kullanılabilir. İl dışından geçiş noktasındaki vatandaşlarımızın da hayvanlarını konaklatabileceği satabileceği bir mekân olabileceğini düşünüyorum. Projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum.”

14/10/2020 16:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ