İŞTE,BÜYÜK CAMİİDE  74  GÜN SONRASININ İLK CUMA NAMAZI

İŞTE,BÜYÜK CAMİİDE 74 GÜN SONRASININ İLK CUMA NAMAZI

Tüm Türkiye genelinde olduğu Yozgatta da Koronavirüs salgını nedeniyle  yaklaşık 74 gündür kapalı olan Camiler yeniden ibadete açıldı.Yozgat Müftülüğü il genelindeki  928 camiiden avlu ve bahçesi bulunan 627 camiide 74 gün sonra Cuma  namazının kılınmasına izin verdi.Kent merkezindeki çarşı esnafı Cuma namazını kılmak için tarihi Çapanoğlu Camiine  akın etti.Avluya sığmayan müminlerin bir bölümü ise Belediye Başkanı Celal Köse’nin dağıttığı seccadeleri avlu dışındaki cadde güzergahlarına serip Cuma namazlarını eda ettiler.

Cuma namazı öncesinde dezenfekte edilen  bütün camilere görevlendirilen  polis ekipleri, vatandaşları maske takmaları ve sosyal mesafe kuralına uymaları konusunda uyardı. Abdestlerini evlerinde ve iş yerlerinde alarak camiye gelen vatandaşların ateşleri ölçülerek ellerine dezenfektan sıkıldı. Seccadelerini sosyal mesafe kuralına göre seren vatandaşlar, 70 günlük bir aradan sonra  cemaatle namaz kılmanın mutluluğunu yaşadı.

DİYANETTEN KORONAVİRÜS SÜRECİNDE ‘CUMA’NAMAZLARINI KILMA KOŞULLARI AÇIKLANDI

Türkiye Diyanet işleri Başkanlığı tüm il müftülüklerine birer genelge göndererek koronavirüs tedbirleri kapsamında Cuma namazlarını kılma konusunda belirlenen koşulları açıkladı.

Başkanlığın 5 maddelik talimatına göre,koronavirüs sürecinde Cuma namazını kılabilmenin kuralları şöyle belirlendi :

1- Cuma namazı cami içinde değil, belirlenen camilerin avlu veya bahçesinde kılınacaktır.

2- Abdesthane ve tuvaletler kapalı olacağından, abdest evde veya iş yerinde alınacaktır.

3- Cuma namazına şahsi seccade ve maske ile gelinecek ve sosyal mesafe kuralına uyularak namaz kılınacaktır. (Şahsi seccadesi ve maskesi olmayanlar namaz yerine alınmayacaktır.)

4- Cuma namazının farzı biter bitmez, musafaha yapılmaksızın sosyal mesafeye dikkat edilerek cemaat alandan ayrılacaktır.

5- Hastalık belirtisi taşıyan kişiler Cuma namazına gelmeyecektir.

29/05/2020 11:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ