DEMOKRASİ NÖBETİ İÇİN CUMHURİYET MEYDANINDA BULUŞTULAR

DEMOKRASİ NÖBETİ İÇİN CUMHURİYET MEYDANINDA BULUŞTULAR

15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilmek istenen hain darbe girişiminin dördüncü yıl dönümünde Yozgat'ta da vatandaşlar demokrasi nöbeti için meydanlara koştu.

Yozgat'ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kapsamında Cumhuriyet Meydanı'nda etkinlik düzenlendi. Yüzlerce kişi ellerindeki Türk bayraklarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda buluştu. Düzenlenen etkinlik öncesi korona virüs tedbirleri kapsamında dezenfekte çalışması yapıldı, alana giren vatandaşların ateşleri ölçüldü. Vatandaşların hem sosyal mesafeyi korumaları hem de maske takımına dikkat etmeleri için etkinlikler boyunca anonslarla uyarılar yapıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan etkinlik Kuran-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Hain darbe girişimine karşı tek vücut olan vatandaşlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın canlı yayınlanan konuşmasını alana kurulan dev ekranlardan canlı olarak takip etti. 15 Temmuz darbe girişimi gecesi tankların ezdiği polis araçları Cumhuriyet Meydanı'nda sergilendi. Hurda yığınına dönen araçların önlerine plakaları ile neden o hale geldiği ile ilgili bilgi yazısı konulurken araçlar vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılandı.

4 yıl önce aynı duyguları yine yaşadıklarını söyleyen Selda Doğan, “Bu acı günü yaşadık Rabbim bir daha yaşatmasın. Cumhurbaşkanımıza sesleniyorum bin canımız olsa bu uğurda yine feda olsun hiç merak etmesin” dedi. Ahmet Ermiş ise “Vatanımız için geldik, vatanımızı sevdiğimiz için geldik şu an yine saldırı olsa biz yine meydanlardayız. Vatan olmazsa biz hiçbir şeyiz. Bu topraklar kolay kazanılmadı” şeklinde konuştu.

15/07/2020 20:10
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ