A.Kadir ÇAPANOĞLU

A'DAN Z'YE

TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

Değerli okurlar "Geçmişte Mısır Çarşısı" makalemi değerli arkadaşım Osman Özyıldırım'ın Ortadoğu'nun yoksul, görgüsüz, cahil, işsiz güçsüz Suriyelisi Afganlısı daha bilmem nesi şehirlerimizi açıkça istila ettiler. Herkesin gözü önünde sınırlarımızdan geçip akın akın geliyorlar. Sınırlarımız delik deşik. Seçimi Tayyip Erdoğan kazandı diye tüm Avrupa sevinç içinde. Çünkü Türkiye'ye girmelerine göz yumuyoruz ama Avrupa'ya gitmelerine engel oluyoruz" cümleleriyle bitirmiştim.

Değerli kardeşim Arman Akün Whatsapp'dan kısa bir mesaj göndermiş ama yazının ancak 4-5 satırı okunuyordu. Tamamını okumak için uğraşırken hepsi silindi. Arman'dan tekrar göndermesini rica ettim.  O'da "ben okuyup sizlere gönderdikten sonra siliyorum" dedi. Önemli bir yazıydı. Değişik cümleler yazarak Google da çok aradım. Birkaç saatlik bir uğraştan sonra buldum. Sayın Mehmet Özata Çorum Haber gazetesindeki köşesinde yazmış.

Yazının başlığı" SÜMERLERİN YOKOLUŞU / TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?"

"Bu yazı Sümer tarihini anlatmak için değil, Sümerlerin yaşadığı hazin ve acı sonun hikâyesidir" diyor Sayın Mehmet Özata.

Değerli okurlar, elbette ekonomik ve siyasi konular, işsizlik vs. de çok önemli ama en önemli sorunumuz göçmenler. Hani Siyasi parti liderlerinin dillerinden düşürmedikleri ama sık sık kullanıp sonrada unuttukları  "beka sorunu" işte bu. Resmi olmayan kayıtlara göre bu gün itibariyle Türkiye'de 10 milyon göçmen var. Bunlar çok çocuk doğurarak hızla çoğalıyorlar. Demografik yapımız büyük ölçüde Suriyeliler lehine değişiyor. Bunun bozulması demek her şeyin bozulması demektir. Suriye'nin, Afganistan'ın, Pakistan'ın cahil ve karanlık yüzlü karanlık bakışlı işsiz güçsüz insanları şehirlerimizi dolduruyor. Ucuz işçi çalıştırıyorum diye bu gün Türk işçisine burun kıvıranlar yarın çocuklarının, torunlarının bırakın istikballerini endişe etmeyi, hayatta kalıp kalamayacaklarının korkusu içinde yaşayacaklarını idrak edemiyorlar.

Makalenin yazarı Sayın Özata'yı telefonla aradım. Yazısı için kutladım. Konu üzerinde biraz sohbet ettikten sonra makalesini yazımın içeriğinde kullanmam için iznini aldım. Yazı içeriğini bozmamak için aynen alıyorum. Önemli bir bilgidir, lütfen sonuna kadar okuyunuz.

Sümerler, Orta Asya’da M.Ö. 18.000 yıl önce yüksek uygarlık kurmuş Anav(*) toplumunun bir kolu olan Kengerlerden. Günümüzden 7-8 bin yıl önce Mezopotamya’ya yerleşerek yüksek bir uygarlık kurmuşlar. Bu yazı Sümer tarihini anlatmak için değil, Sümerlerin yaşadığı hazin ve acı sonun hikâyesidir.

Sümerler kurdukları uygarlıkta rahat ve rehavet içinde yaşarken, yıkılışından 100-150 yıl kadar önce, yani günümüzden 4500 yıl önce Arabistan içlerinden Akad diye adlandırdıkları kavmin insanları Sümer kentlerine çalışmak için akın akın gelmeye başlıyorlar. Bir kısım Sümerler bunlara karşı çıksa da diğerleri ucuz ve kolay işçilik ve köle gözüyle baktıklarından göz yumuyorlar. 150 yıl içinde işler değişiyor, Akad'lar kentleri yakıp yıkıyor, Sümerleri öldürüyor ve sonra iktidarı ele geçiriyorlar.

Sümerlerin son günlerinde bir bilge kişi kil tablete şöyle yazıyor.

"FARK EDEMEDİK, GEÇ KALDIK.

AMAN TANRIM, BU VAHŞİLER HEPİMİZİ YOK EDECEK. TANRIM BİZİ AFFET.

BİZDEN SONRA GELENLER BUNLARI OKURSA BELKİ DERS ALIR."  

Ve Sümer devleti yıkılıyor. Akad'lar Sümer uygarlığının üstüne oturuyor. Sümerler Türk kökenli bir kavim. Akad'lar Sami kökenli bir kavim. Bu günkü Arapların atası.

KAYNAK: Sümer Kraliçesi, sevgili hemşerimiz, Sümerolog Tarihçi Muazzez İlmiye Çığ’ın eserlerinden alıntılanmıştır.  (Prof. Dr. Osman Demircan)

Yaklaşık yirmi senedir dünyanın dört bir yanından ülkeme gelen sığınmacı ve mülteciler yüzünden etnik yapımız değişti. Ülkemin geleceğinden korkuyorum.

Orta Doğudan, Orta Asya’dan, Balkanlardan, Kavimler göçü başladı, eyvah Paganlardan, Yolgeçen hanına döndü güzelim Anadolu, Hayra alamet değil bu göçler, bıktık insanlardan…

(Mehmet Özata)

(*)Anav (Türkmence: Änew), Türkmenistan'ın Ahal ilinin merkezi olan şehirdir. Şehir başkent Aşkabat'ın 8 km güneydoğusunda yer almaktadır.

OKUR YORUMLARI
Arman Akün
12.06.2023 19:46:15

Mesajı bulduğunuza sevindim. Acaba fazla geç kalmadan ders alabilecek miyiz?

Ali Dinç
12.06.2023 13:21:15

Güzel idare edenlere ders olur.

Rauf Aktolga
12.06.2023 12:22:31

SÜMER KRALİÇESİ, 20 Haziran 1914 doğumlu (108 yaşında), birkaç gün sonra *109 yaşına girecek* kıymetini biliyor muyuz HAYIR. 86 milyon içinde bırakın ne yaptığını kim olduğunu bilen *okumuş* 6 milyon kişi çıkar mı? Çıkmaz mı, ya 600 yün bin? Bence o da çıkmaz. Bu 86 milyonun büyük çoğunluğu günlük konuşmasını bir kaç yüz TÜRKÇE kelime ile idare ederken, *KRALİÇE, SÜMERCE'yi TÜRKÇE okur gibi okumakta ve yazmaktadır* Umarım bir yüzyıl daha yaşar.

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ