YOZGAT’TA DÜZENSİZ GÖÇMENLERLE İLGİLİ DENETİMLER SÜRDÜRÜLÜYOR

YOZGAT’TA DÜZENSİZ GÖÇMENLERLE İLGİLİ DENETİMLER SÜRDÜRÜLÜYOR

 İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın talimatlarıyla Göç İdaresi Başkanlığı’nın düzensiz göçmenlerle ilgili kapsamlı çalışmaları ilimizde etkin bir şekilde yürütülüyor.

Yozgat’ta 14 Ağustos 2024'te faaliyete başlayan Mobil Göç Noktası uygulaması il merkezi dahil 13 ilçede faaliyetlerine devam ediyor.

Kolluk kuvvetleri tarafından yabancı olduğu tespit edilen kişi, önce bu mobil araca davet ediliyor ve ilk etapta kimlik kontrolü yapılıyor.

Kimlik ibrazında yabancının yasal kalışı olup olmadığı, veri tabanından parmak izi alınmak suretiyle kontrol ediliyor ve bu işlemler sonucunda yasal kalışı olmadığı tespit edildiği takdirde sınır dışı işlemlerini gerçekleştirmek üzere geri gönderme merkezlerine seri bir şekilde sevki gerçekleştiriliyor.Ayrıca farklı bir ilde kayıtlı olup ilimizde bulunduğu tespit edilen yabancıların kayıtlı olduğu şehre nakli de sağlanıyor.

Yozgat Valiliği düzensiz göç konusunun yakından takip edilerek, herhangi bir aksaklığa, olumsuzluğa müsaade edilmeyecek şekilde denetimlerin sürdürüleceğini bildirdi.

06/10/2024 12:27
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ