EKİNCİ: BU FİTNECİ GÜRUH ÇALIŞMALARIMIZA GÖLGE DÜŞÜREMEYECEKTİR

EKİNCİ: BU FİTNECİ GÜRUH ÇALIŞMALARIMIZA GÖLGE DÜŞÜREMEYECEKTİR

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Belediyenin  MHP ve Ak Partiyi simgeleyen iki heykeli Atatürk Bulvarında sergilemesine tepki gösteren  muhalefete mensup  CHP,İYİ parti ,YRP ve SP ilçe başkanlarının yazılı açıklamalarına  Belediye Başkanı Erkut Ekinci’den yıldırım hızıyla  yanıt geldi.Başkan Ekinci ,tartışma konusu 2 heykelin (maketin ) kaldırılmasını isteyen 4 partinin ilçe başkanını yaygara ve fitne güruhu olarak nitelendirerek  ağır bir dille eleştirdi. Ekinci ,cevabi açıklamasında “ Sorgunumuza sunduğumuz hizmetlere katkısına bir jest olarak ve ülkemizin bağımsızlığına abanmak isteyenlere anlamlı bir mesaj olarak kullandığımız maketleri yaygara ve fitne aracı olarak kullanmak isteyen güruhu dikkate bile almıyoruz. Bu fitneci güruhun çalışmalarımıza gölge düşüremeyeceğinden her zamanki gibi elleri boş döneceğinden eminiz”dedi.

Sorgundaki muhalefete mensup 4 siyasi partinin ilçe başkanları ile Sorgun Belediye Başkanı M.Erkut Ekinci arasında  heykellerle ilgili olarak meydana gelen söz düellosu Sorgun kamuoyunun gündeminde de tartışılıyor.

Heykellerin festivalden hemen sonra Tabiat parkına transfer edileceğini bildiren Sorgun Belediyesinin aktif ve sert üsluplu  Başkanı M.Erkunt Ekinci 4 parti ilçe başkanına yönelik yazılı yanıtında aynen şunları söyledi :

“On bir yıldır “Gurbetçilerin Şöleni” olarak belediyemiz tarafından yürütülen etkinliklerin bu yıl “Sorfest” adıyla, daha profesyonel bir şekilde ve daha geniş kitlelere ulaşılarak yapılması hedeflenmiştir. Bu kapsamda birtakım etkinlikler yürütülürken, topluma mal olmuş pek çok sanatçının iştiraki ilçemize misafir akışı sağlayacak ve şehrimizin tanıtımına imkân oluşturacaktır. Bu bakımdan yapılan tanıtım ve Piar çalışmaları arasında 1. Sorfest anısına iki adet maket Atatürk Bulvarı girişine festival süresince sergilenmek üzere geçici olarak yerleştirilmiştir. Bu maketler festivalin bitimi ile beraber Tabiat Parkı’na 1. Sorfest anısına kalıcı olarak yerleştirilecektir. Maketlerden boşalan yerlere ise Türklüğü ve bağımsızlığımızı temsilen daha önce planlandığı gibi iki adet dev Türk Bayrağı yerleştirilecektir.

Bilinmesini İsteriz ki; bu maketler ayrımcılığa veya ötekileştirmeye sebep olacak semboller değildir.

Bozkurt işareti mensubu olmaktan gurur duyduğum Ülkücü Hareket ve Milliyetçi Hareket Partisi tarafından Türklüğü ve hürriyeti temsilen kullanılan nişanedir.

Rabia Selamı ise Cumhur Başkanımız tarafından kullanılan Tek Devlet, Tek Millet, Tek Vatan ve Tek Bayrak olarak tarif edilip tanımlanan hürriyet nişanesidir. Cumhur İttifakı’nın Sorgunumuza sunduğumuz hizmetlere katkısına bir jest olarak ve ülkemizin bağımsızlığına abanmak isteyenlere anlamlı bir mesaj olarak kullandığımız maketleri yaygara ve fitne aracı olarak kullanmak isteyen güruhu dikkate bile almıyoruz. Bu fitneci güruhun çalışmalarımıza gölge düşüremeyeceğinden her zamanki gibi elleri boş döneceğinden eminiz. (Fitne çıkacağı endişesiyle bizi uyaran, yanlış anlaşılacağı izlenimi ile bizi eleştiren iyi niyetli yaklaşımları tenzih ederiz) Bu vesile ile Cumhur İttifakı’nın istikametine bağlılığımızı bir kere daha tekrar ediyor, bu tutumumuzun görevimizde adaletsizlik sonucu doğuracak bir yaklaşım oluşturmayacağını temin ediyoruz.”

PARTİ BAŞKANLARI NE DEMİŞTİ ?

Yozgat'ın Sorgun ilçesinde MHP'li Belediye başkanı M.Erkut Ekinci'nin planlayıp Atatürk Bulvarında sergilediği 2 heykel konusunda önceki gün birer açıklama yapan CHP,İYİ parti,YRP ve SP ilçe başkanları bu heykellerin hemen kaldırılmasını isteyerek tepkilerini aynen şöyle dile getirmişlerdi :

Cumhuriyet Halk Partisi Sorgun İlçe Başkanı Süleyman Ünalmış :

“Yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partili veya diğer partilere mensup kişiler başkanın özelinde Milliyetçi Hareket Partisi’ne oy verdiler. Bu heykeli Sorgun’a dikerek diğer partilerin vatandaşlarını yok sayan bir belediye anlayışını kabul etmiyoruz. Kaldı ki Türkiye’nin hiç bir yerinde bu heykellerin bir başka örneği yok. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak her kesimin düşüncelerine saygı duyulup, her kesimi kucaklayıcı bir anlayışın hem Sorgun’da hem ülke genelinde egemen olmasını arzu ediyoruz.”

İyi Parti Sorgun İlçe Başkanı Fatih Sungur :

“Siyasetçiler, siyasetin bir araç olduğunu unutmamalıdır. İlçemize yapılan heykeller toplumu kutuplaştırarak fayda değil zarar getirir. Makama oturan kişiler daha hassas düşünerek, daha tarafsız olmalıdır. “Biz böyle düşünüyoruz” sizde böyle düşünmek zorundasınız anlayışı çok yanlış bir anlayıştır. Bu vahim tablonun bir diğer yönü de ekonomik olarak düşünülmelidir. Ülkemizin kaynakları bu türde bir siyasi semboller içeren heykellere değil toplumu birleştirici topluma daha faydalı hizmetlerde kullanılmalıydı. Bu heykellerin yapımını doğru bulmadığımızı İyi Parti olarak sizlerin aracılığıyla kamuoyuyla paylaşıyoruz.’

Yeniden Refah Partisi Sorgun İlçe Başkanı Hasan Çelik :

“ Sorgun Belediyesi’nin doğru yapmış olduğu çalışmalara destek verdik. Yalnız görülüyor ki Sorgun ilçemize yakışmayacak, insanları kutuplaştırıcı, ötekileştirici siyasi figürlerin Atatürk Bulvarına yerleştirilmesi hem vicdani olarak, hem de Sorgun halkından toplanan vergilerin bu şekilde gereksiz heykellerin yapımına harcanması kabul edilebilir bir davranış değildir. Sorgun’da her partiye mensup insanlar yaşamaktadır. Bu yapılan siyasi parti figür heykelleri diğer partilere gönül vermiş insanlarımızın, ayrıca adalet mekanizmasının hiçe sayılarak Sorgun Belediyesinin yapmış olduğu bu heykellerin kaldırılması için  Yeniden Refah Partisi olarak Sorgun’unumuzu  heykel şehri haline getirmek isteyenlere dur diyeceğiz.”

Saadet Partisi Sorgun İlçe Başkanı Mustafa Salman :

“Öncelikle bizler Saadet partisi olarak İsrafın ve inancımıza aykırı olan her şeyin karşısında olduğumuzu belirtmek isteriz.  İktidar sahipleri ve ona gönül verenler yıllardır heykelleri ve heykelci zihniyetleri eleştirip kınıyordu. Eleştirdiğiniz ne varsa ona dönüşmeyiniz. Yanlış herkes için yanlıştır. Kamuoyunda görüyoruz ki, Allah razı olsun insanlar bu durumu sorguluyor ve tepkisini ortaya koyuyor. Bizlerde Saadet Partisi Sorgun İlçe Başkanlığı olarak bu durumdan duyduğumuz rahatsızlığı ifade etmek durumundayız. Çünkü bizler, bizimle aynı düşüncede olmadıkları için  karşı çıkmıyoruz. 2018 yılında Partimizin ve Millî Görüş Hareketinin Kurucu Lideri Necmettin Erbakan Hocamızın Tekirdağ’da bir parka Heykeli yapılınca en sert tepkiyi yine biz  gösterip, bu yanlıştan dönülüp  kaldırılması için mücadele etmiştik. Bugün Sorgunumuz’a da yapılan faydasız ve israf niteliğinde olan bu eserlere karşı olduğumuzu, ne inancımıza, ne Sorgunumuza yakışmadığını ifade istiyoruz.”

13/08/2022 04:20
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ