YOZGAT BELEDİYE MECLİSİNDE ZAMLI TOPLANTI

YOZGAT BELEDİYE MECLİSİNDE ZAMLI TOPLANTI

Yozgat Belediyesinin Temmuz ayı toplantısında ,geçen ay reddedilen su fiatları Belediye meclisinde yeniden güncellenerek zamlandı.Yozgatta taksi ücretleri de akaryakıt zamlarından dolayı yeniden artırıldı.Toplantıyı yöneten Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan geçen ayki toplantıda su zammını reddettikleri için eleştirdiği  Belediye Meclisi üyelerini yumuşatan bir konuşma yaptı.Dr.Arslan konuşmasında “Maksadını aşan konuşmalar için birbirimizin kusuruna bakmayalım. Sizler de bizim kusurumuza bakmayın. Neticede bunlar zaman zaman olacak şeyler “dedi.

Yozgat Belediye Meclisinin Temmuz Ayı Olağan Belediye Meclis Toplantısında önceki mecliste tartışmalara neden olan su gelir tarifesi güncellenerek şebeke suyunun ton  fiatlarına  % 100 oranda zam yapıldı.Belediye Meclisinde oybirliği ile alınan karara göre, 0-10 ton arası bir ton brüt su bedeli 6 liradan 12 liraya, 11-20 ton arası kullanımlarda bir ton su bedeli 9 liradan 20 liraya, 20 ton ve üzeri su tüketiminde ise bir ton su bedeli 12 liradan 35 liraya olarak kademeli şekilde artırıldı.

Belediye Başkanı Kazım Arslan suya yapılan zammın gerekçesini şöyle açıkladı.

“Yozgat’ımızın su sarfiyatını elektrikle sağlıyoruz. Bu kapsamda elektriğe gelen zam nedeniyle biz de suya da zam yapmak zorunda kaldık. 1-10 ton arası su tüketimi 6 liradan 12 lira, 11-20 ton arası 9 liradan 20 liraya ve 21 ton ve üzeri kullanımı 12 liradan 35 liraya çıkarmak zorunda kaldık”

ARSLAN’DAN MECLİS ÜYELERİNE : KUSURUMUZA BAKMAYIN

Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan ,geçen ayki toplantıda gündeme gelen su zammına karşı çıkan Belediye Meclisi üyelerine yönelik olarak yaptığı konuşmada ise şunları söyledi :

“Geçen ayki toplantıda da hararetli tartışma yaşandı. Fakat bizim birbirimizin iyi niyetinde şüphemiz yok. Hepimiz Yozgat için bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Bakış açımız veya değerlendirmelerimiz farklıdır. Ama bir şeyden şüphemiz yok. Buradaki bütün arkadaşlar olarak hepimiz Yozgat için iyi bir şeyler yapmanın telaşı içerisindeyiz. Böyle ortamlarda bazen sözlerimizle maksadını aşan cümleler çıkabiliyor ve tartışmalar olabiliyor. Bunu da kötü niyetli değil iyi niyetli insani bir tavır olarak değerlendirmek lazım. Neticede 5 sene yüz yüze bakacağız ve Yozgat için hayırlı kararı alacağız. O günkü tavırdan dolayı kırılan arkadaşlarımız varsa olayı böyle değerlendirsinler ve kusurumuza bakmasınlar.O günde söyledim. Bu tür şeyler TBMM’de olabiliyor. Biz yine de bunları asgari seviyede tutmamız lazım. Kardeşlik, dostluk ahbaplık hukukumuz ve Yozgat hukukumuz her şeyin üzerindedir. Maksadını aşan bu tavırlar için birbirimizin kusuruna bakmayalım. Sizlerde bizim kusurumuza bakmayın.”

TAKSİCELERE BELEDİYE MECLİSİNDEN İSTEDİKLERİ ZAM KARARI ÇIKTI

Yozgat Belediye Meclisinde su zammının yanı sıra Taksicilerin zam talepleri görüşülerek karara bağlandı..Yozgat Belediye Meclisi, taksimetre açılış ücretinin 35 lira, kilometre ücretinin 35 lira, indi-bindi kısa mesafe ücretlerini 100 lira, 1 dakikalık bekleme süresi 3 lira, 1 saatlik bekleme süresini de  180 lira olmasına onay verdi.

05/07/2024 04:34
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ