BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE TEKNOLOJİ VE BAŞARI ÖDÜLLERİ TÖRENİ

BOZOK ÜNİVERSİTESİNDE TEKNOLOJİ VE BAŞARI ÖDÜLLERİ TÖRENİ

Türkiye’nin en prestijli ve Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST 2024 yarışlarında Yozgat Bozok Üniversitesi olarak birçok farklı kategoride önemli başarılara imza atan takımlar Bozok Teknoloji ve Başarı Ödülleri Töreni’nde ödüllendirildi.

Her yıl teknolojinin ve inovasyonun buluştuğu TEKNOFEST 2024’te, “Milli Teknoloji Hamlesi” vizyonuyla yarışlara katılan YOBÜ  takımları, ülkemizin yerli ve milli teknoloji hamlesi vizyonu doğrultusunda hazırladıkları inovatif projeler tören öncesinde sergilendi. Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan ve beraberindeki heyet takımlarımızın TEKNOFEST 2024’te başarı elde ettikleri inovatif projeleri yerinde inceledi.

Bu arada  Teknofest 2024  yarışlarında ödül kazanan YOBÜ mensuplarının ödüllendirilmesi  için Bozok Üniversitesinde bir tören düzenlendi.Törenin açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Yaşar başarı özelinde gerçekleştirilen anlamlı törenin kendisini onurlandırdığını ve gururlandırdığını söyledi. Rektör konuşmasında, birinci yüzyılını tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde, Milli Teknoloji Hamlesi ve Yeni Türkiye Yüzyılı vizyonuyla ikinci yüzyılında da emin adımlarla ilerlediğini ifade etti. Rektörümüz Yozgat Bozok Üniversitesinin ürettiği bilimsel projelerle hem görünürlüğünü hem başarısını artırarak devam ettirmesinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Rektör konuşmasının devamında: “Öğrencilerimizin elde ettiği uzaysal anlamda proje birinciliklerinden sonra TEKNOFEST’ teki başarılar bizleri gururlandırdı. Bu yıl Yozgat Bozok Üniversitesi olarak TEKNOFEST yarışlarına 80 takımla katıldık. TEKNOFEST yarışlarında görev alan bütün öğrenci ve hocalarımı tebrik ediyor, hepsine teşekkürlerimi sunuyorum. Milyondan fazla katılım olan, dünyada örneği olmayan, devasa TEKNOFEST’e 80 takımla katılıp 8 takımla ilk 10’a girebilmek üniversitemiz adına  oldukça önemli bir başarıdır” ifadelerine yer verdi.

 Prof. Dr. Evren Yaşar konuşmasının sonunda üniversite özelinde ulusal veya uluslararası görünürlük adına sağlanan yayın, patent, proje ve yarışmalarda elde edilen her türlü başarıyı ödüllendireceklerine dikkat çekti.

Açılış konuşmasının ardından kürsüye çıkan Ulak Haberleşme A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Celal Sami Tüfekci, haberleşme teknolojileri alanında öncü çalışmalarıyla ülkemizin her köşesinde yerli ve milli çözümlerini konumlandıran ULAK Haberleşme bünyesinde gerçekleştirilen çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Bilgi güvenliğinin büyük önem arz ettiğine dikkat çeken Dr. Tüfekci, çağımızda verilerin güvenliğinin yerli ve millî imkânlar ile korunması hususu öncelikleri arasında yer aldığını, bu doğrultuda ürünler tasarladıklarını söyledi. Ayrıca Dr. Tüfekci, Türkiye’nin haberleşme ve savunma sanayi ihracatının ülkeye büyük bir katma değer sağladığına değindi. Dr. Tüfekci Yozgat Bozok Üniversitesinin TEKNOFEST 20224 yarışlarında elde ettiği başarılardan dolayı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

Savunma Sanayii Akademi Başkanı Prof. Dr. Cenk Aktaş ise konuşmasında Türk Savunma Sanayii Akademi ile gençlerin hayallerinin fikirlere dönüştüğü, fikirlerin ise tasarlanarak hayata geçirildiğini dile getirdi. Prof. Dr. Aktaş Savunma Sanayii Akademi (SSA), ülkemizin savunma sanayii ekosisteminin ihtiyaç duyduğu yetkin insan kaynağını yetiştirmeye katkı sağlamak amacıyla, Savunma Sanayii Başkanlığı bünyesinde kurulduğunu belirterek akademinin işleyiş ve faaliyet alanlarını anlattı. Prof. Aktaş projeleriyle dikkat çeken ve önemli bir başarı elde eden Yozgat Bozok Üniversitesi ailesini kutladı.

Konuşmaların ardından öğrenci ve akademisyenlere protokol üyeleri tarafından başarı ödülleri takdim edildi.

TEKNOFEST 2024' te “ Tarımsal İnsansız Kara Aracı” kategorisinde Türkiye 1.’si, Tarım Teknolojileri kategorisinde ise Türkiye 20’ncisi olan, Üniversitemiz “IEEE Route 66” takımı, “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” kategorisinde Türkiye 2’ncisi olan “AyaDor2024” takımı, “Akıllı Ulaşım” kategorisinde Türkiye 5.’si olan “Gözcü” takımı, “Engelsiz Yaşam Teknolojileri” kategorisinde üniversite ve üzeri seviyesinde Türkiye 7.’si olan “LEMATEK” takımı, “Tarım Teknolojileri” kategorisinde Türkiye 7.’si olan  FAMİLİAR takımı, “Robotaksi Binek Otonom Araç” kategorisinde Türkiye 9.’su olan “BeeM” takımı, 2242 Üniversite Öğrencileri Araştırma Proje Yarışmasında ilk 10 takım arasında yer alan Techscience Educators takımına ödülleri verildi.

Ayrıca törende, Uzay Keşif Topluluğu Derneği (UKET) tarafından derin uzayda sürdürülebilir bir uzay yaşamı kurgulanması amacıyla düzenlenen "Yeni Dünya: Derin Uzay Kolonisi Fikir ve Tasarım" temalı yarışmada, 1. olan “PERMİA” takımı ile 2024 yılı Ziya Tanalı Ödülleri Ulusal Öğrenci Mimari Proje Yarışmasında 1. olan takıma ödülleri takdim edildi.

18/10/2024 00:42
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ