BOZOK ÜNİVERSİTESİNİN TANITIM GÜNLERİ BOZOK EVİNDE BAŞLADI

BOZOK ÜNİVERSİTESİNİN TANITIM GÜNLERİ BOZOK EVİNDE BAŞLADI

Üniversitemiz Yozgat Bozok Üniversitesi  Rektörlüğü 2024 YKS Tercih Danışma ve Bölüm Tanıtım Günlerini Bozokevinde başlattı.

YOBÜ  Bozok Evi’nde 10.00-17.00 saatleri arasında gerçekleştirilen  “Tanıtım ve Tercih Günleri”  2 Ağustos tarihine kadar devam edecek. Bu süre içerisinde aday öğrenciler ve aileleri, üniversitemizin sunduğu eğitim imkanlarını, sosyal ve kültürel aktiviteleri, kampüs yaşam alanını ve daha birçok detayı tanıma fırsatı bulacak.

Sınav sonrası da önemli karar noktalarından biri olan üniversite tercihlerinde gençleri yalnız bırakmayan Bozok Üniversitesi , aday öğrencilerin bireysel tercihleri ve sonuçları doğrultusunda yerleşebilecekleri bölüm ve programlar hakkında yol gösterici bilgiler aktaracak. Bozok Üniversitesi tanıtım temsilcileri tarafından aday öğrencilere üniversitenin bölüm ve programları, kontenjanlar, sosyal ve sportif imkânları, sağlık, barınma, beslenme, ulaşım olanakları gibi konular hakkında bilgi verilerek kariyer planlamalarına ilişkin doğru tercih yapmalarına da yardımcı olunacak.

YOBÜ Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, üniversite tercih maratonu öncesi Üniversitenin Yozgat Bozok Evi’ndeki tercih danışmanlığı ve bölüm tanıtımlarına ilişkin basın toplantısı düzenledi.  Üniversite adayı gençlerin geleceklerini planlamasında tercih danışmanlığının ve bölüm tanıtımlarından yararlanarak ona göre doğru tercih yapmalarının önemine dikkat çeken Rektör Prof. Dr. Yaşar, Üniversite olarak tercih yapacak gençlere hayallerini gerçekleştirme yolunda yardımcı olmaya gayret ettiklerini ve düzenlenen Tercih Danışma ve Bölüm Tanıtım Günleri’nin de bu amaç doğrultusunda planlandığını söyledi.

Öğrencilerin geleceklerini belirleyen tercih günlerinin, üniversite adayları için oldukça önemli olduğuna dikkat çeken  Prof. Dr. Yaşar,  öğrencilerin puanlarına, başarılarına ve yeteneklerine uygun tercih yapabilmeleri için bu hizmeti sunduklarını aktardı. Aday öğrencilere, Yozgat Bozok Üniversitesi’ni tercih etmeleri tavsiyesinde bulunan Rektör Prof. Dr. Yaşar, “ Yozgat Bozok Üniversitesi olarak öğrencilerimize kazandırdığımız teorik ve pratik yetkinliklerin yanı sıra; evrensel, milli ve kendi değerlerine sahip çıkan, farklılıklar içinde güzellik arayan, bütünün faydasında mutluluk bulan, özgeçmişten çok özgeleceğini planlayan birer insan olarak yetiştirmek en büyük sorumluluğumuzdur. Bu sorumluluğun gereğini, kalitesinden ve çizgisinden ödün vermeden sürdürmekteyiz. Zengin yurt imkânları ve hızlı ulaşım seçeneği, huzur ve güven ortamının  aday öğrencilerin Yozgat Bozok Üniversitesi’ni tercih etmelerinde etkili olacaktır. Güvenli, huzurlu ve öğrenci dostu Yozgat şehrimizde, bilim felsefesini şiar edinmiş akademik kadromuz, öğrenci odaklı idari personelimiz ile Yozgat Bozok Üniversitesi ailesi olarak yeni  öğrencilerimizi  Üniversitemizde görmekten mutluluk duyarız ” dedi.

25/07/2024 04:23
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ