KAZANKAYA KANYONU TURİZM ROTASI PROJESİNİN İHALESİ TAMAM

KAZANKAYA KANYONU TURİZM ROTASI PROJESİNİN İHALESİ TAMAM

Yozgat Valisi M.Ali Özkan’ın yaklaşık bir yıldanberi uğraş verdiği Kazankaya Kanyonuna yeni bir çehre ve işlerlik kazandıracak olan Turizm rotası projesinin  tüm hazırlıkları  ve ihale işlemleri tamamlandı.Yozgat’ın Aydıncık ilçesi yöresindeki  Kazankaya Kanyonu’nda planlanan kanyon yürüyüş yolu,cam teras ve seyir alanı projesinin hayata geçirilmesi için önümüzdeki günlerde inşaat çalışmalarına başlanacağı bildirildi.Valilikce hazırlanan proje tamamlandığında Kazankaya kanyonuna turizm  açısından ayrı bir katma değer sağlayacak.

Aydıncık ilçesinden başlayan ve Çorum’un Ortaköy ilçesine uzanan kanyonun Çorum tarafında yürüyüş yolları ve gezi parkur alanları yer alırken, Yozgat tarafında ise yürüyüş alanları ve parkur bulunmuyordu.

Vali M. Ali Özkan’ın   göreve başladıktan sonra ele alıp  tasarladığı  kapsamlı “Kazankaya kanyonu yürüyüş yolu, cam teras ve seyir alanı  “ projesi  hazırlandıktan sonra Yozgat İl Özel İdaresi tarafından geçen hafta ihale edildi ve  yüklenici firma ile sözleşme imzalandı.Kazankaya kanyonunun adının ülke çapında duyulmasına katkı sağlayacak projenin ihalesinin tamamlanması Yozgatta turizm camiasında sevinçle karşılandı.

Bu  arada Yozgat Bozok Yaylası grubu adına konuya ilişkin Kürşat Kayapınar tarafından yapılan açıklamada Kazankayada uygulanacak Turizm rotası projesinin Yozgatın ortak geleceğine kazandırılacak büyük bir yatırım olacağı ifade edildi.Kayapınar açıklamasında “ Başta sayın Valimiz Mehmet Ali Özkan beyefendi olmak üzere, bu projeye emek veren ve katkıda bulunan herkese gönülden teşekkür ediyoruz. Yıllardır yapılamayan ve büyük bir eksiklik olarak görülen Tarihi ve görsel doğasıyla Kazankaya kanyonu bölgesinin turizme kazandırılma projesi Yozgatlı hemşehrilerimiz ve tüm doğa ile tarih severler için tarifsiz bir mutluluk kaynağı olmuştur.”dedi

Kazankaya Kanyonu içerisinde yürüyüş parkurlarının ve seyir teraslarının oluşturulacağı projenin önümüzdeki yıl sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

09/10/2024 19:51
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ