YOZGAT’TA MİLLİ EĞİTİMDEN İL DÜZEYİNDE 'TERCİH DANIŞMANLIĞI' HİZMETİ

YOZGAT’TA MİLLİ EĞİTİMDEN İL DÜZEYİNDE 'TERCİH DANIŞMANLIĞI' HİZMETİ

Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğrencilere yönelik tercih danışmanlığı birimleri oluşturuldu.

Yozgat’ta lise ve üniversite sınavlarına giren öğrencilerin doğru tercihte bulunması için Tercih Danışmanlığı birimleri oluşturuldu.

Öğrencilerin ilgi, yetenek, değer ve kişilik özelliklerini tanıması, mesleki seçenekleri fark etmesi, mesleklerin gerektirdiği nitelikler ile kişisel özellikleri arasında bağ kurması gibi birçok konuda gençlere danışmanlık görevi verilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğü, 150 rehber öğretmen ve psikoloji danışmanın bu amaçla görevlendirildiğini duyurdu.

Yozgat’ta 2024 yılı tercih danışmanlığı kılavuzu çerçevesinde il genelinde LGS sınavı için okul ve kurumlarda 167, rehberlik ve araştırma merkezlerinde 17 olmak üzere toplam 184 danışman görevlendirildiği bildirildi.

YKS sınavı için ise okul ve kurumlarda 101 olmak üzere rehberlik ve araştırma merkezlerinde 17 toplamda 118 tercih danışmanı görevlendirildiği belirtildi.

Yozgat’ta velilerin ve öğrencilerin sınav sonuçları, meslek ve okul seçimi gibi her konuda görevli danışmanlara danışabilecekleri ifade edildi.

Öte yandan Yozgat Milli Eğitim Müdürlüğünce  LGS Tercih danışmanlığı toplantısı düzenlendi.

İl Milli Eğitim Müdürü İsmail Altınkaynak başkanlığında düzenlenen toplantıya Ortaöğretim, Mesleki ve Teknik Eğitim, Hayat Boyu Öğrenme, Din Öğretimi, Özel Eğitim ve Rehberlik Şube Müdürleri katıldı.

Toplantıda LGS tercih danışmanlığı birimlerinde görev alan Rehber öğretmenler ve psikolojik danışmanlar da hazır bulundu.

04/07/2024 04:35
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ