14.YOZGAT TARIM FUARI TÖRENLE GÖRÜCÜLERİN İLGİSİNE SUNULDU

14.YOZGAT TARIM FUARI TÖRENLE GÖRÜCÜLERİN İLGİSİNE SUNULDU

14'üncü Yozgat Tarım, Gıda ve Hayvancılık Fuarı, yoğun bir katılımla kapılarını ziyaretçilerine açtı. Açılışı il protokolü, çiftçiler ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen, 178 firma ve 389 markanın katılım sağladığı fuar ülke genelinden tarım, gıda ve hayvancılık sektörlerini bir araya getirdi.

Açılış öncesi bir konuşma yapan ve Yozgat’ın tarımda önemli potansiyele sahip olduğunu vurgulayan Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, “Yozgat, Türkiye’nin on dördüncü büyük coğrafyası ve ekilebilir 6 milyon 130 bin dönümlük arazisiyle tarım potansiyeli olarak Türkiye’de beşinci sırada yer alıyor. Yerel üreticilerle makine üreticilerini bir araya getirerek önemli bir görevi yerine getiren bu fuara katkı sunan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

Fuarın Yozgat için ekonomik ve sosyal açıdan önemine dikkat çeken Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan ise “14. Tarım Fuarının süreklilik arz etmesi, on dört yıl gibi bir süre boyunca devam etmesi bizim için bir kıvanç kaynağı. Ekonomik anlamda Yozgat’a ciddi katkıları var ve biz de Yozgat Belediyesi olarak bu fuarın bir parçası olmaktan dolayı ayrıca kıvanç duyuyoruz.” dedi.

Yozgat TSO Başkanı Taylan Alakoç da fuarın Yozgat ekonomisine de önemli katkılar sağladığını vurguladı. Başkan Alakoç, “Fuar nedeniyle otellerimiz dolu, restoranlarımız ve diğer sektörler de fuarın canlılığına katkı sağlıyor. Bölgedeki çiftçilerimizin bilinçlenmesine ve üretici firmalarının çiftçilerin ihtiyaçlarına yönelik Ar-Ge çalışmaları yapması açısından önemli imkan sunuyor.” ifadelerini kullandı.

13/09/2024 04:12
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ