DEFTERDAR KOÇAŞ : VERGİ SADECE DEVLETİN DEĞİL,HEPİMİZİN GELECEĞİDİR

DEFTERDAR KOÇAŞ : VERGİ SADECE DEVLETİN DEĞİL,HEPİMİZİN GELECEĞİDİR

Yozgat’ın yeni Defterdarı Osman Koçaş, verginin kamu giderlerinin en önemli finansman kaynağı olduğunu vurguladı. “Vergi eşittir kamu gideridir.Vergi, sadece Devletin değil,hepimizin geleceğir” diyen Koçaş, görevine başlamasının ardından basın mensuplarını ağırlayarak önemli açıklamalarda bulundu.

Bundan bir süre önce Isparta’dan Yozgata atanan Defterdar Osman Koçaş’ı makamında ziyaret eden İç Anadolu Gazeteciler Federasyonu (İGF) Genel Başkanı ve Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı ile Yeni Ufuk gazetesi ortağı  ve YGC Genel Sekreteri Ferhat Özer  'hayırlı olsun ve başarı'  dileklerini iletti.

VERGİ DEVLET BÜTÇESİNİN TEMELİNİ OLUŞTURUR

Vergilerin devlet bütçesinin temelini oluşturduğunu belirten Koçaş, “Devlet bütçesinin yüzde 90’ı vergi gelirleriyle finanse ediliyor. Devlet, bütçesini vergi gelirleri üzerine inşa eder. Vergiler olmadan kamu hizmetlerinin finansmanı mümkün değildir. Vergi, devletin vatandaşlarına sağladığı altyapı ve güvenlik gibi hizmetler karşılığında alınır” ifadelerini kullandı.

MÜKELLEFİYETE DAYALI VERGİ SİSTEMİ

Türkiye’nin vergi sisteminde beyana dayalı bir yapı olduğunu hatırlatan Koçaş, mükelleflerin gelirlerini doğru şekilde beyan etmesine güvendiklerini belirtti. Ancak, eksik beyan veya gizlenen gelirler gibi durumların mali idare tarafından çeşitli denetim araçlarıyla kontrol edildiğini söyledi. Koçaş, “Beyan sistemine güveniyoruz ama inceleme mekanizmalarımız da devreye giriyor. Vergi kaçıran ya da eksik beyan edenler karşısında denetim güçlerimiz var” dedi.

Defterdar Koçaş, belge düzeninin önemine de dikkat çekerek, belgesiz mal ve hizmet satışı yapılmaması konusunda mükellefleri uyardı. Koçaş, “Fiş vermemenin ve fiş almamanın ciddi cezaları var. Ayrıca post cihazı kullanımı gibi alanlarda yanlış uygulamalar yapan mükellefler ciddi cezalarla karşılaşabilir” diye konuştu.

Vergi düzenlemelerinin sıkı takip edildiğini vurgulayan Koçaş, mükelleflerin bu kurallara uymalarının hem kendi faydalarına hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacağını belirtti.

DEVLET OLMAZSA VERGİDE OLMAZ

Koçaş, verginin devletin egemenlik gücüne dayandığını ifade ederek, vergi toplamanın devletin varlığıyla mümkün olduğunu dile getirdi.

Koçaş, “Devlet olmazsa vergi de olmaz. Devlet, ticaret yapma imkânı sunan altyapıyı sağlıyor. Bu yüzden kazanç elde eden herkesin, bu altyapıya katkı olarak vergisini ödemesi gerekiyor” diyerek, vergi bilincinin önemine dikkat çekti.

Yozgat Defterdarı Koçaş, mükelleflerin vergi yükümlülüklerini yerine getirmelerinin, devletin sürdürülebilir hizmet sağlayabilmesi açısından hayati olduğunu belirterek, “Vergi, sadece devletin değil, hepimizin geleceğidir” ifadelerini kullandı.

09/10/2024 04:25
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ