ORAN DESTEKLİ 5 PROJE YOZGAT’IN TURİZM POTANSİYELİNİ CANLANDIRACAK

ORAN DESTEKLİ 5 PROJE YOZGAT’IN TURİZM POTANSİYELİNİ CANLANDIRACAK

Kısa adı ORAN olan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı Yozgat bölgesinde yapımı planlanan 5 projeye destek sağlayacak.ORAN'ın desteğiyle gerçekleştirilecek projeler  Yozgat’ın turizm potansiyelini artıracak adımların atılmasına vesile olacak.Turizm Fizibilite Destek Programı kapsamında il genelinde yapımı planlanan beş önemli proje için düzenlenen imza törenine  Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Nazif Yılmaz, ORAN Genel Sekreteri Yunus Emre Şeker ve Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur katıldı.
Yozgat’ın turizm ve spor altyapısına katkı sağlayacak projeler bölgenin turizm potansiyelini geliştirerek ekonomik ve kültürel kalkınmayı desteklemeyi hedefliyor.

İŞTE,PROJELER
Yozgat’ın farklı bölgelerinde gerçekleştirilecek projeler şunlar :
Akdağmadeni Kırsal Turizm Projesi Ön Teknik Çalışması: Akdağmadeni Belediye Başkanlığı tarafından sunulan bu proje, ilçenin kırsal turizm potansiyelini geliştirmeyi amaçlıyor.
Bozok Yaylası Etnospor Merkezi Projesi: Yozgat İl Özel İdaresi’nin başvurusuyla desteklenen bu proje, etnospor alanında bölgenin cazibe merkezi haline gelmesini sağlayacak.
Motokros Parkur Alanı Projesi: Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’nün hazırladığı proje, spor turizmi açısından önemli bir atılım olacak.
Bu projelere ek olarak, Çekerek İlçesi Bilim Merkezi Kampları Konaklama Tesisi ve Sorgun İlçesi Yeniyer Kasabası Heykel Atölyesi’nin Açık Hava Müzesine Dönüştürülmesi Projesi de ORAN tarafından desteklenecek..
Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, imza töreninde yaptığı açıklamada, projelerin bölgeye sağlayacağı katkılara dikkat çekerek, Yozgat’ın turizm altyapısının güçleneceğini vurguladı. Özkan, özellikle doğa ve spor turizminin il genelinde yaygınlaştırılmasının bölge ekonomisine ciddi bir ivme kazandıracağını ifade etti.
Akdağmadeni Belediye Başkanı Nezih Yalçın, törende yaptığı açıklamada, ilçelerinin turizm potansiyelini geliştirmek için yoğun bir çaba gösterdiklerini belirtti. Özellikle Akdağmadeni Kırsal Turizm Projesi kapsamında hayata geçirilmesi planlanan Akçam Konaklamalı Orman Parkı Projesi’nin önemine değinen Yalçın, şunları söyledi:
“İlçemizin ve bölgemizin turizm potansiyeline büyük katkı sunacak, çalışmalarını ilmek ilmek işlediğimiz Akdağmadeni Kırsal Turizm projesi kapsamında ilçemize kazandıracağımız Akçam Konaklamalı Orman Parkı Projesi’nde önemli bir adımı daha gerçekleştirdik.”
Yalçın, projenin gelişim planlarının hazırlandığını ve ORAN Kalkınma Ajansı tarafından hibe almaya hak kazandığını belirterek, 2023 yılında yapılan tahsis ihalesi ile 500 dönümlük orman alanının belediyeye verildiğini hatırlattı. “Bugün itibariyle çalışmalarımızı hızlandıracak bir desteği daha almış bulunuyoruz. Göreve geldiğimiz günden itibaren laf değil icraatlarımızla ilçemize değer kattık.” diyerek sözlerine devam eden Yalçın, emeği geçenlere teşekkür etti.

07/10/2024 20:24
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ