YERKÖY JEOTERMAL KAYNAKLI SERA  PROJESİNİN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

YERKÖY JEOTERMAL KAYNAKLI SERA PROJESİNİN HAZIRLIKLARI TAMAMLANDI

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan Yerköy Kaymakamı Muharrem Coşgun ve beraberindeki heyet ile Yerköy Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi Projesi’ni görüştü.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan’ı makamında ziyaret eden Yerköy Kaymakamı Muharrem Coşkun, Yerköy Belediye Başkanı Fatih Arslan, Yerköy Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Coşkun Kahraman, Yerköy Ticaret Borsası Başkanı Derviş Esatbeyoğlu, İl Tarım ve Orman Müdürü Tanju Özkaya ve beraberindekiler proje hakkında Vali Mehmet Ali Özkan ile istişarelerde bulundu.

Ziyarette, Yerköy Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi Projesi hakkında gelinen son durum görüşüldü.

Vali Özkan, Yerköy Jeotermal Kaynaklı Sera Organize Tarım Bölgesi Proje Başvuru Dosyası ve Ön Fizibilite Raporunun Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandığını söyledi.

Proje kapsamında, 994 dekar alanda 25 dekar büyüklüğünde en az 30 adet teknolojik sera, 30 bin ton yıllık domates üretimi, %75’i kadın olmak üzere bin 500 kişilik istihdam, Isıtmada Jeotermal Sıcak Su ve Güneş Enerji Sistemi gibi olanakların hayata geçeceği bildirildi.

Hızlı Tren Hattı yakınlarında kurulması planlanan proje bölgesinde 3 adet jeotermal sondaj kuyusu bulunduğu, ısıtma için kuyulara ek kuyular açılacağı da öğrenildi.

02/10/2024 20:07
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ