BOZOK DOĞA KORUMA DERNEĞİNDEN BOZOK KAMPÜSÜNDE FİDAN DİKİMİ

Yozgat Bozok Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) bahçesinde, Bozok Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (BODOHAY) iş birliğiyle düzenlenen etkinlikte uluslararası öğrenciler İletişim ve Eğitim Fakültesi öğrencileri 130 fidanı toprakla buluşturdu.
Yozgat Bozok Üniversitesi (YOBÜ) tarafından yeni yapılan Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) binasının bahçesi, düzenlenen fidan dikme etkinliğiyle yeşeriyor. Bozok Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği (BODOHAY) ve üniversite bünyesindeki uluslararası öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirilen etkinlikte, doğaya 130 yeni fidan kazandırıldı. Etkinlik öncesi konuşan Türkçe Öğretim Merkezi Müdürü Öğr. Gör. Selçuk Doğan, uluslararası öğrencilerin üniversiteye uyum sürecine doğa sevgisini de katmayı amaçladıklarını belirtti. Doğan, “Yozgat Bozok Üniversitesi'ne gelen uluslararası öğrencilerimiz bir yıl Türkçe hazırlık eğitimi alıyor. Yeni yapılan bina bahçemizde ağaç eksikliğimiz vardı. Bozok Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği bu noktada bize büyük destek verdi. Ağaçlarımızı temin ettiler ve öğrencilerimizin katkısıyla birlikte bu ağaçları dikeceğiz. İnşallah bugün burada hepimizin bir dikili ağacı olacak. Sizler bir gün bu üniversiteden mezun olduğunuzda, bu ağaçlar sizin adınıza burada büyümeye devam edecek” dedi.
Bozok Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği Başkan Yardımcısı ve İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Müşfik Akarcan, çevreye duyarlılık ve doğa bilincini yaymak amacıyla kurulduklarını ifade ederek şunları söyledi:
“Bugün burada doğaya katkıda bulunmak, çevreye sahip çıkmak için toplandık. Veteriner Hekim Süleyman Arkaç ile birlikte kurduğumuz derneğimizin ilk etkinliğini Yozgat Bozok Üniversitesi TÖMER ile yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Başkanımız Arkaç ve üyelerimizle birlikte bugün 130 fidanı toprakla buluşturuyoruz. Bu anlamlı etkinliğe destek veren Yozgat Bozok Ümiversitesi Rektörü Prof. Dr. Evren Yaşar, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Güngör Yılmaz'a, TÖMER Müdürü Öğr. Gör. Selçuk Doğan'a, akademik personele ve katılım gösteren tüm öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Unutmayalım ki doğadaki her fidan bir canlı için yuva olacaktır.”
Dernek Başkanı ve veteriner hekim Süleyman Arkaç da yaptığı açıklamada, yeni kurulan bir dernek olarak ilk faaliyetlerini fidan dikme etkinliği ile hayata geçirdiklerini söyledi. Arkaç, “Bozok Doğa ve Hayvanları Koruma Derneği olarak amacımız sadece doğayı değil, sokak hayvanlarını da korumak. Ben bir veteriner hekim olarak gönüllü şekilde sahipsiz hayvanlarla ilgileniyorum, bakım ve tedavilerini sağlıyorum. Bugünkü etkinlik bizim için sadece bir başlangıç. Doğa ve hayvan dostlarıyla birlikte daha birçok etkinlik yapacağız” dedi.
Konuşmaların ardından dernek üyeleri, öğretim görevlileri ve öğrenciler fidanları toprakla buluşturdu.