BÜYÜK CAMİ AVLUSUNDA VE CUMHURİYET ALANINDA AŞURE DAĞITIMI

BÜYÜK CAMİ AVLUSUNDA VE CUMHURİYET ALANINDA AŞURE DAĞITIMI

Muharrem ayının onuncu gününe denk gelen Aşure günü nedeniyle Yozgatta düzenlenen etkinlikler kapsamında Yozgat Büyük Cami avlusunda ve Yozgat Cumhuriyet alanında vatandaşlara aşure dağıtıldı.

Yozgat Büyük Camiide Vakıflar Genel Müdürlüğünce kurulan stantta cami cemaatine aşurelerin dağıtımını  il yöneticileri gerçekleştirdi. Yozgat Valiliği ile Alevi İnanç Birliği vafkının Yozgat Cumhuriyet alanında düzenlediği aşure dağıtım töreninde ise  Yozgat Valisi M.Ali Özkan,Belediye Başkanı Kazım Arslan ve AİBV başkanı birlik ve beraberlik mesajı verdiler.

Yozgat Valisi M.Ali Özkan aşure günü nedeniyle yaptığı açıklamada  “Muharrem ayının bu mübarek ayın en acı olayı Hazreti Hüseyin Efendimiz ve 72 sahabenin beraberinde şehit edilmesi. Yüreğimizi yakan, gözlerimizi yaşartan ve hala hafızalarımızda kalan maalesef bu acı olayın vuku bulması. Allah o acıları, böyle acıları İslam alemine bir daha yaşatmasın.”dileklerini dile getirdi.

Belediye Başkanı Kazım Arslan ise ayure günü açıklamasında özetle şunları söyledi :

“Anadolu bir günde vatan olmadı, kolay vatan olmadı. Binlerce yıldır da kolay vatan kalmadı. Üzerimizde oynanan bütün oyunlara rağmen, oynanmak istenen bütün oyunlara rağmen Türk milleti her zaman birliğini, beraberliğini, dirliğini düzenini muhafaza etmeyi bildi, düşmanlarına fırsat vermedi. Geleneklerimizin yaşatılması açısından bu özel günler önemlidir.”

Muharrem ayının  bereketinin paylaşıldığı ve birlikte duaların yapıldığı aşure günü Yozgatta bu yıl Yozgat ve ilçelerinde çeşikli etkinliklerle dolu dolu geçti.

20/07/2024 10:53
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ