VALİ,MİLLETVEKİLLERİ VE İL BAŞKANLARINDAN 15 TEMMUZ MESAJLARI

VALİ,MİLLETVEKİLLERİ VE İL BAŞKANLARINDAN 15 TEMMUZ MESAJLARI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik nedeniyle Yozgat Valisi M.Ali Özkan ,Ak Parti il başkanı Çelebi Altuntaş ve Gelecek Parti il başkanı Ömer Aydoğmuş  birer mesaj yayınladılar. Günün önem ve anlamını içeren yazılı mesajlar aynen şöyle :

VALİ ÖZKAN : AZİZ MİLLETİMİZ GELECEK KUŞAKLARA EŞSİZ BİR ÖRNEK SERGİLEMİŞTİR

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle mesaj yayımladı.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan yayımladığı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“Türk milletinin gösterdiği tavrın gelecek nesillere eşsiz bir örnek olduğunu vurgulayan Vali Özkan mesajında, “15 Temmuz 2016 tarihinde hain Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ/PDY), Milli irademize ve ülkemizin birlik ve beraberliğine karşı, hain bir darbe girişiminde bulunmuştur.

Kadını, erkeği, genci, yaşlısıyla tek vücut olan kahraman milletimiz o gece Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile sokakları, meydanları doldurmuş tankın, topun, uçağın, helikopterin, tüfeğin karşısında imanıyla, inancıyla canı pahasına karşı koymuş, günlerce meydanları boş bırakmayarak demokrasiye sahip çıkmıştır. Derin bir şuurun tezahürü olarak, ülkenin bölünmez bütünlüğü ve istikbali için hiç tereddüt etmeden sokaklara dökülerek göğsünü hain darbecilere siper eden ve ‘Tanklardan büyük yüreğim var’ diyen aziz milletimiz gelecek kuşaklara eşsiz bir örnek sergilemiştir.

Ülkemizin bekasına, birliğine ve beraberliğine, huzuruna ve geleceğine göz diken tüm hain odaklara ve bölücü terör örgütlerine karşı verilen mücadeleden asla taviz verilmeyecek ve kararlılıkla sürdürülecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; vatan uğrunda canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize sağlık ve şifalar temenni ediyorum, iradesine, demokrasisine, istiklaline ve istikbaline, canı pahasına sahip çıkan milletimize saygı ve sevgilerimi sunarım”

..................................

MİLLETVEKİLİ AKGÜL : BAZI KARANLIKLAR KAHRAMANLIKLARLA AYDINLANIR

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla sosyal medya hesabından bir mesaj paylaştı.

Mesajında, milletin birlik ve beraberlik içinde gösterdiği topyekun mücadeleyi vurgulayan Akgül, şu ifadeleri kullandı: “Bazı Karanlıklar Kahramanlıklarla aydınlanır. Milli birlik ve beraberlikle topyekun bir mücadele sergileyerek karanlıkları aydınlığa kavuşturan aziz milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun.”

Akgül, 15 Temmuz gecesi hain FETÖ örgütüne karşı gösterilen destansı mücadeleyle kahramanlaşan şehitleri rahmetle anarken, gazilere de şükranlarını iletti. Mesajında Türkiye sevdalısı milletimize olan sevgi ve saygısını da dile getiren Akgül, “Milletin Zaferi’ni unutmadık, unutmayacağız.” İfadelerini kullandı.

................................

MİLLETVEKİLİ ŞAHAN : 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ MÜCADELE SEMBOLÜDÜR

AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında Türk milletinin 15 Temmuz gecesi gösterdiği kahramanlık ve fedakarlığın önemini vurgulayarak,” 15 Temmuz demokrasi ve milli mücadelemizin sembolüdür.”dedi.

Milletvekili Süleyman Şahan, mesajında şu ifadelere yer verdi: “15 Temmuz 2016 gecesi, milletimizin iradesine, demokrasimize ve bağımsızlığımıza yönelik hain bir darbe girişimiyle karşı karşıya kaldık. Ancak o gece milletimiz, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla meydanlara inerek, tek yürek oldu ve darbecilere karşı destansı bir direniş gösterdi.

Şehitlerimizin kanlarıyla sulanan bu topraklarda, demokrasiye olan inancımızı ve bağımsızlığımızı korumak için canlarını feda eden kahramanlarımızı rahmetle anıyor, gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Onların gösterdiği cesaret ve fedakarlık, milletimizin hafızasında daima canlı kalacak ve gelecek nesillere aktarılacaktır.

15 Temmuz, milletimizin birliğinin, beraberliğinin ve vatan sevgisinin en güçlü simgelerinden biridir. Bu vesileyle, vatanımızın birliği ve bütünlüğü için mücadele eden tüm güvenlik güçlerimize, emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza teşekkür ediyor, bu anlamlı günü unutmamamız gerektiğini bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Unutmayacağız, unutturmayacağız. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nün 8. yılında, şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyor, milletimizin bu anlamlı gününü kutluyorum.”

.............................

REKTÖR EVREN YAŞAR : 15 TEMMUZ MİLLİ İRADEYE SAHİP ÇIKIŞIN  SİMGESİDİR

Yozgat Bozok Üniversitesi Prof. Dr. Rektörü Evren Yaşar, 15 Temmuz Demokrasi ve Birlik Günü dolayısıyla, bir anma mesajı yayınladı.Rektör Evren Yaşar mesajında aynen şunları söyledi :

“ Türkiye’nin tarihindeki en karanlık günlerden biri olan 15 Temmuz 2016, milletimizin cesareti ve demokrasiye olan bağlılığının destansı bir şekilde ortaya konduğu bir dönemeçtir. Bu tarih, ülkemizin milli iradeye sahip çıkışının simgesi haline gelmiş, unutulmaz bir direniş ve birlik günü olarak belleklerimize kazınmıştır. 15 Temmuz, devletimiz içine sinsice yuvalanan, vatanımıza, milletimize, birlik ve beraberliğimize kasteden iç ve dış mihraklara karşı dünyada eşine az rastlanır bir direnişin öyküsüdür. Halkımız, Çanakkale Zaferi’nde düşmana göğsünü siper eden kahramanlarımızın cesaretini ve Kurtuluş Savaşı’nda vatan sevgisiyle gösterdikleri fedakarlığı bir kez daha ortaya koyarak, tarihin altın harflerle yazdığı bir destanın kahramanları olmuşlardır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın dirayeti ve liderliği, Ömer Halis Demir gibi şehadeti onur sayan kahramanlarımızın yiğitliği ve genci yaşlısı büyük küçük demeden milletimizin korkusuzca meydanlarda tankların önüne vücudunu siper edişi bir kez daha güçlü olanın, birlik olan millet olduğunu göstermiştir. 15 Temmuz, bize birlikte hareket ettiğimizde, hiçbir zorluk ve engelin bizi yıldıramayacağının kanıtı olmuştur. İşte bu yüzden, her yıl 15 Temmuz’u anmak, o günün ruhunu ve önemini bir kez daha hatırlamak, gelecek nesillere bu önemli dersi aktarmak oldukça önemlidir. Bu duygularla bugün 8.’ncisini idrak ettiğimiz demokrasi ve özgürlük mücadelesinin yıldönümünde, Aziz milletimize minnettarlığımı bir kez daha ifade ederek, bayrağımıza, vatanımıza ezanımıza sahip çıkmak için şehadete yürüyen şehitlerimizi rahmetle anıyor; gösterdikleri yiğitçe mücadelelerinden dolayı gazilerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

.....................................

AK PARTİ İL BAŞKANI ALTUNTAŞ : 15 TEMMUZ TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR DÖNEM NOKTASIDIR

AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, Türkiye'nin 15 Temmuz 2016'daki hain FETÖ darbe girişiminde vatanın millî birlik ve bütünlüğüne kast edenlere tarihi bir ders verdiğini söyledi.

İl Başkanı  Altuntaş mesajında, aziz milletin canını ortaya koyarak darbeye karşı durduğunu  15 Temmuz'un Türkiye için önemli bir dönüm noktası olduğunu vurguladı.

Milletin o gece tarihi bir direniş sergileyerek demokrasiye ve devletine sahip çıktığını dile getiren Başkan  Altuntaş, hain darbe girişiminin amacının Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin birlik ve beraberliğini bozmak olduğunu ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine milletin bu girişime izin vermediğinin altını çizdi.

Altuntaş,  Türkiye'nin o gece gösterdiği birlik ve beraberlik ruhunun, milletin demokrasiye olan bağlılığının en güçlü göstergesi olduğunu belirtti. Milletin demokrasiye olan inancının, ülkenin güçlenmesinde ve ilerlemesinde önemli bir rol oynadığını söyleyen Altuntaş, Türkiye'nin bu direniş sayesinde daha da güçlendiğini ve kararlılıkla ilerlediğini ifade etti.

Altuntaş, şehitlerimizin ve gazilerimizin bu kutlu direnişte gösterdikleri kahramanlığı da vurgulayarak, onların aziz hatıralarının daima yaşayacağını ve milletin kalbinde özel bir yer tutacağını belirtti.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün Türkiye için birlik ve beraberlik ruhunun simgesi olduğuna dikkat çeken Başkan  Altuntaş, milletin bu anlamlı günü ülke genelinde olduğu gibi Yozgat’ta da coşkuyla ve gururla kutlayacağını dile getirdi

…………………………………..

GP İL BAŞKANI AYDOĞMUŞ : ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE,GAZİLERİMİZİ ŞÜKRANLA ANIYORUM

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında şu ifadelere yer verdi:

" Türk tarihi milletimizin bütün dünyaya karşı onurunu, namusunu ve bağımsızlığını kanının en son damlasına kadar nasıl koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla doludur. Vatan topraklarımıza göz diken ve işgale kalkışan yedi düvele, bu toprakların sahipsiz olmadığını her zaman gösteren aziz milletimiz, 15 Temmuz 2016 tarihindeki karanlık gecede necip milletimiz, darbecilere karşı onurlu ve güçlü duruş sergileyerek, milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisimize, demokrasimize ve devletimize sahip çıkmışlardır. Tehditler ve bombalama şeklinde sergilenen şiddet, Türk Milletinin çelikten iradesini kıramamış ve darbe girişimi başarısızlığa uğratılmıştır. 15 Temmuz ve sonrasında tüm dünyanın gıpta ile izlediği muazzam bir sınav veren milletimiz, geleceğimiz olarak gördüğümüz çocuklarımıza, gururla hatırlayacakları ve bir daha yaşanmaması için de büyük dersler alacakları son derece kıymetli bir tecrübe bırakmıştır. Kahraman milletimizin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Gününü kutladığımız bugün vesilesiyle; istiklali ve istikbali için canı pahasına ülkesini savunan 15 Temmuz şehitlerimizi ve tarih boyunca aynı mukaddes değerler uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi rahmetle yâd ediyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum"dedi.

15/07/2024 13:50
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ