YOZGAT’TA İŞKUR’DAN 1000 İŞSİZE DAHA İSTİHDAM İMKANI

YOZGAT’TA İŞKUR’DAN 1000 İŞSİZE DAHA İSTİHDAM İMKANI

Yozgat İŞKUR İl Müdürlüğü İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında Yozgat’ta bin kişiye istihdam imkanı sunacak.Yozgat İŞKUR İl Müdürlüğü İşgücü Uyum Programı’nın işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracağını duyurdu.

Yozgat İŞKUR’dan yapılan duyuruda programa katılacak olan kişilerin Yozgat Valiliği, kaymakamlıklar ve diğer kamu kuruluşlarında temizlik, bakım ve onarım işlerinde çalışacağı belirtildi.Çalışmaların 11 Kasım 2024 tarihinde başlayıp 30 Haziran 2025 tarihine kadar devam edeceği başvuruların ise 22-26 Ekim tarihleri arasında yapılabileceği ilan edildi.

İŞKUR İl Müdürlüğü programın detaylarını şu şekilde paylaştı:

“Programa katılanlar ilk etapta haftada 5 gün çalışacak; program ilerledikçe bu süre haftada 3 güne düşecek. Çalışma günleri ve saatleri, Yozgat Valiliği ve bağlı kuruluşlar tarafından belirlenecek. Program boyunca katılımcılara İŞKUR tarafından her çalışma günü için 666,75 TL net cep harçlığı ödenecek. Ayrıca, iş kazası, meslek hastalığı ve genel sağlık sigortası masrafları da İŞKUR tarafından karşılanacak. Programa katılmak isteyenlerin, 26 Ekim Cumartesi günü saat 23.59’a kadar İŞKUR e-şube, e-devlet veya ALO-170 üzerinden başvurularını tamamlamaları gerekmektedir. Programa başvurabilmek için İŞKUR’a kayıtlı işsiz olmak, 18 yaşını doldurmuş olmak ve emekli veya malul aylığı almıyor olmak gerekmektedir. Ayrıca, başvuru tarihindeki ikamet kazançlarının belirlenen sınırları aşmaması gerekmektedir. İŞKUR, İşgücü Uyum Programları daha önce Toplum Yararına Programlardan (TYP) faydalanmış olanlar için de açıktır.

Yozgat İŞKUR Müdürlüğü, bu program ile işsiz bireylerin iş gücü piyasasına uyumlarını kolaylaştırmayı ve istihdam oranlarını artırmayı hedeflemektedir”.

23/10/2024 04:29
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ