YOZGAT’TA YETERSİZLEŞEN KADASTROL HARİTALAR YENİDEN DÜZENLENİYOR

YOZGAT’TA YETERSİZLEŞEN KADASTROL HARİTALAR YENİDEN DÜZENLENİYOR

Yozgat’ta il merkezi ve bazı ilçelerde 3402 SAYILI Kadastro kanunu kapsamında teknik sebeplerle yetersizleşen kadastrol haritaların yeniden düzenleneceği bildirildi. Tapu ve Kadastro Yozgat Bölge Müdürü İsmail Ertürk, Tapu Müdürü Hacı Musa Bal ve Kadastro Müdürü Ümit Arslan Yozgat Valisi M. Ali Özkan’ı ziyareti sırasında yaptıkları bilgilendirmede Yozgat’a yaklaşık 27 milyon lira yatırım sağlayacak olan kadostral çalışmasına yakında başlanacağını açıkladılar.

Yozgat’ta görev yapmakta olan Tapu kurumlarının yöneticileri Vali M.Ali Özkan’ı bilgilendirirken konuya ilişkin şunları söylediler:

“İl merkezi ve bazı ilçelerimizde 3402 sayılı Kadastro Kanununun 22-a maddesi kapsamında sınırlandırma, ölçü, çizim ve hesaplamalardan kaynaklanan hataları gidermek üzere teknik sebeplerle yetersiz kalan, uygulama niteliğini kaybeden, eksikliği görülen veya zemindeki sınırları gerçeğe uygun şekilde göstermediği tespit edilen kadostral harita ve bilgilerinin yeniden düzenlenmesi, güncelleme alanlarında intikal, taksim, ifrazen taksim gibi mülkiyete yönelik işlemler ve kadastrodan kaynaklı hata ve eksikliklerin düzeltilmesine yönelik yapılacak çalışmalara yakında başlayacağız”

Yozgat Tapu heyeti ziyaretin son bölümünde de Vali M.Ali Özkan’a Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Harita Dairesi Başkanlığı’nın Hava Fotoğrafları ile oluşturulan il merkezinin Ortofoto tablosunu takdim etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Özkan da Tapu yöneticilerine teşekkür ederek çalışmalarında kolaylıklar diledi.

18/10/2024 21:35
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ