YOZGATLI ŞEHİTLERİMİZ 15 TEMMUZDA DA RAHMET VE DUALARLA ANILDI

YOZGATLI ŞEHİTLERİMİZ 15 TEMMUZDA DA RAHMET VE DUALARLA ANILDI

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle Yozgat kent merkezindeki şehitlik mezarlığında anlamlı bir tören düzenlendi.Tören, şehitler için okunan dualarla başladı. Törene katılan Yozgat protokolü duygusal anlar yaşadı . Duaların ardından, il protokolü, şehit kabirlerine karanfil bıraktılar. Vali Mehmet Ali Özkan, Milletvekili Süleyman Şahan ve diğer katılımcılar, şehit aileleri ve gazilerle yakından ilgilenerek, onların acılarına ortak oldular.

Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz’un Türk milletinin birlik ve beraberliğini en güçlü şekilde gösterdiği günlerden biri olduğunu vurguladı. Vali Özkan, “Bugün burada, vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak ve onlara olan minnet borcumuzu ifade etmek için toplandık. 15 Temmuz, milletimizin demokrasiye olan inancının ve bağımsızlığını koruma kararlılığının en açık göstergesidir. Şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatacağız,” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan da törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi Türk milletinin gösterdiği kahramanlık ve fedakarlığın asla unutulmayacağını belirterek  “15 Temmuz gecesi milletimiz, vatanı için tek yürek olmuş, darbecilere karşı destansı bir direniş göstermiştir. Bugün burada, şehitlerimizin kabirleri başında toplanarak, onların aziz hatıralarını yad ediyoruz. Unutmayacağız, unutturmayacağız,” diye konuştu.

Yozgat Şehitliği’nde gerçekleştirilen törene, Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan,İl Meclis başkanı Adnan Ünal, Cumhuriyet Başsavcısı Recep Sevgili, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, AK Parti İl Başkanı Çelebi Altuntaş, daire müdürleri, şehit aileleri ve gaziler katıldı.

16/07/2024 03:42
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ