YOZGATTAKİ ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE 15 TEMMUZ  BİRLİK YEMEĞİ

YOZGATTAKİ ŞEHİT AİLELERİ VE GAZİLERE 15 TEMMUZ BİRLİK YEMEĞİ

Yozgat’ta 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla  şehit aileleri ve gazilere yemek verildi. Yozgat Valiliği tarafından organize edilen etkinlikte şehit aileleri ve gazilerle biraraya gelindi.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinliğine; Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Jandarma Komutanı Albay Nejdet Özcan, İl Emniyet Müdürü Recep Tecimer, İl Genel Meclis Başkanı Adnan Ünal ve il protokolünün yanı sıra, çok sayıda şehit ailesi ve gazi katıldı.

Törende konuşan  Yozgat Valisi Mehmet Ali Özkan, 15 Temmuz’un Türkiye için taşıdığı önemi vurgulayarak , “Bugün, milletimizin birlik ve beraberliğinin en güçlü simgelerinden biridir. 15 Temmuz, milletimizin demokrasisine ve bağımsızlığına sahip çıkma iradesinin en net göstergesidir. Bu vesileyle, şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz.” dedi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Süleyman Şahan da konuşmasında 15 Temmuz gecesinin Türk milletinin vatan sevgisini ve fedakarlığını en açık şekilde gösterdiğini belirterek  “15 Temmuz gecesi milletimiz, vatanı için tek yürek olmuş, darbecilere karşı destansı bir direniş göstermiştir. Bu günü unutmayacak, şehitlerimizin aziz hatıralarını daima yaşatacağız. Onların kahramanlıkları bizlere ışık tutmaya devam edecek,” ifadelerini kullandı.

Etkinlik boyunca duygusal anlar yaşandı. Şehit aileleri ve gaziler, 15 Temmuz gecesinde yaşadıklarını, acılarını ve gururlarını paylaştı. Birlik ve beraberlik mesajlarının ön plana çıktığı buluşmada, şehit yakınları ve gazilerin yaşadıkları zorluklar ve gösterdikleri fedakarlıklar bir kez daha hatırlandı.

16/07/2024 03:42
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ