Cumhuriyet Halk Partisi'nde beklenmedik bir şekilde büyük değişiklikler oldu. Yıllardır üzerlerine ölü toprağı serpilmiş Cumhuriyet Halk Partililer birden bire canlandılar. Uyanan Cumhuriyet Halk Partililer yeni liderleriyle birlikte toplumdan iktidar talep ediyorlar.
CHP eski genel başkanı Deniz Baykal'ın istifasına neden olan kasetle ilgili birşey söylemek istemiyorum. İnsanların özel hayatına saygı duymak gerektiğini düşünüyorum. Etik açıdan değerlendirmek gerekirse, bu yazının konusu etik değil.
Deniz Baykal'ın istifası ile gelişen süreçte ulusal basında beni korkutan tartışmalar oluştu. Komplo teoricilerine göre dış güçler Cumhuriyet Halk Partisi'ni yeniden yapılandırıyor. Sırada AKP var. AKP'de de bu tür değişiklikler olacak.
Eğer birileri ülkemizdekki siyasi partileri kendi çıkarları doğrultusunda şekillendirebiliyorsa, bir partinin genel başkanını yada yönetimini değiştirebiliyorsa vay zavallı ülkemin haline. Ben bunlara inanmıyorum, inanmakta istemiyorum.
Cumhuriyet Halk Partisi'nde ki gelişmeler eski genel başkan Sayın Deniz Baykal'ın dediği gibi ''şerden hayır çıkarmak'' oldu. Sayın Baykal' ile durağanlaşan hatta kendi çocuklarını yiyen, dışlayan CHP gitti yerine herkesi kucaklayan, kendine güven veren iktdar alternatifi Cumhuriyet Halk Partisi geldi.
Sayın Kılıçdaroğlu ne yaptığını ve ne yapmak istediğini iyi bilen bir siyasetçi seçime az bir süre kaldı bu süreyi iyi değerlendirecek CHP'yi iktidar yapacağına inanıyorum ya da inanmak istiyorum. Çünkü Türkiye'nin çok acil sosyal demokrat bir iktidara ihtiyacı var.Git gide bu ülke yaşanmaz hale gelmeye başladı.Bu ülkenin yaşanır hale gelmesi için de mevcut iktidardan kurtulmak gerekir.
Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu Demokratik Sol Parti il başkanlığı döneminden tanırım. Ben il başkanı iken Sayın Kılıçdaroğlu S.S.K genel müdürüydü.
Yozgat'ta S.S.K il müdürlüğü şimdi yıkılan belediyeye ait ikiz binaların birindeydi. Bina çok bakımsız, tuvaletleri yok, koridorları arşiv dolaplarıyla dolu, memurlar odalarda tıkış tıkış haldeydi. Kısacası çalışma koşulları berbattı.
O zaman S.S.K'nın genel müdür yardımcısı hemşerimiz rahmetli Doğan İstanbulluoğlu'ydu. S.S.K'nın durumunu kendisine anlattım. Üzüldü ''Hadi gidelim sayın genel müdüre konuyu kendin anlat'' dedi. Birlikte gittik konuyu biraz da mizahi bir dille anlattım. Anlattıklarımı gülerek dinledi. Çoğuna inanmak istemedi, ama anlattıklarım gerçekti. Yanından ayrılırken konuya çözüm istedim. O da ''Başkanım Yozgat'a gelip yerinde inceleyeceğim , anlattıkların doğru ise hemen çözüme kavuşturacağım'' dedi.
Kısa bir süre sonra Yozgat'a geldi. Birlikte gezdik çalışma şartlarını gördü ''söylediklerinde haklıymışsın duyarlılığın için teşekkür ederim başkanım'' dedi.
Kısa bir çalışma yaptıktan sonra şimdiki S.S.K binası Özel idare'den kiralanarak il müdürlüğü bu binaya taşındı. Sayın Kılıçdaroğlu iyi bir bürokrattı. Şimdi iyi bir siyasetçi olacağını görüyorum. Bu kez Cumhuriyet Halk Partisi ''şerden hayır çıkarmayı'' başardı.
Bende Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'na ve CHP'ye başarılar diliyorum.


OKUR YORUMLARI
Adınız ve Soyadınız
11.07.2010 12:23:00

kimileri diyorki ya iş var çalışan yok hep öyle derler hiç rastlamadım,iş var çalış diyene kamuda çalışanlar zaten ölene kadar emekli olmuyorlar,ne gerek var kendini saglama almış adam..torpilli zaten hazır yeri,işkura başvurana ise kriz var işyok olursa tlfnnu yaz seni ararız..Allah tan baba meslegim var demirciyimde gurbette iş bulup çalışıyorz ya okuyupta iş bekliyor olsaydık...

hüseyin çalışkan
24.06.2010 10:13:00

chp ilk kez oyvereceğim.dsp yede senin için oy vermiştim.il başkanlığınızı unutmadık.zekeriya avşar gibi yapmadınız.gerçekten ak olan sizlersiniz selamlar

ramazan seyfi
16.06.2010 08:17:00

slm sayın doğan chp gerçekten iktidar olabilecek parti haline geldiğine inanmıyorum.ülkeyi sadece kılıcdaroğlu yönetmeyecek,güçlü dürüst ekip olacak,amachp,de ekipcilik olduğuna inanmıyorum,bence kılıçdaroğlu önce sağlam ekip kurmakla başlasın işe zaten iktidar kendiliğinden gelir kapıya...akp,de öyle olmadımı...saygılar...ramazan seyfi

Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ