Milli Eğitim Bakanı Dr.İsmet YILMAZ açıklamış. El yazısı müfredattan çıkarılacakmış(!) Niye ola ki?
.
El yazısının öğretimi zormuş. Milli eğitimdeki başarısızlığın sebeplerinden biri el yazısı diye düşünülmüş olmalı. Yoksa durduk yerde el yazısından niye vaz geçilir?
Sayın Cumhurbaşkanı eğitim ve kültür alanında başarı oranının istenilen düzeyde olmadığını ifade etmişlerdi. Kültür işleri neyse de milli eğitimdeki başarısızlığın temel nedenlerinden biri bence sık sık bakan değişikliğidir. Sanırım son on beş yılda milli eğitim camiası altı tane bakan görmüştür. İşin garibi bu bakanların çoğunun milli eğitim camiası dışından olmalarıdır.
.
Hemen örneklendirelim. Halen bu makamda oturan Dr. İsmet Yılmaz bir eğitimci değil, bir denizcidir. İstanbul Yüksek Denizcilik Okulu (İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi) Makine Bölümünden 1982 yılında mezun olmuştur. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini 1987de bitirmiştir. Bir hukukçudur.
İsveç Dünya Denizcilik Üniversitesinde Gemi İşletmeleri Teknik Yönetimi alanında ve Marmara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk Ana Bilim Dalında iki ayrı Yüksek Lisans yapmış, Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk alanında doktorasını tamamlamıştır.
.
Kamuda ve özel sektörde yaklaşık 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet verdikten sonra 31 Aralık 2002 tarihinde Denizcilik Müsteşarlığına atanmıştır.
Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği yapmıştır. Bağımsız olarak Ulaştırma Bakanı olmuştur.
.
Dr. İsmet Yılmaz siyasete atıldıktan sonra 61'inci Hükümette Millî Savunma Bakanlığı görevini üstlendi. 1 Temmuz 2015 tarihi itibarıyla TBMM Başkanlığına seçildi. 64. Hükümette tekrar Millî Savunma Bakanlığı görevine getirildi.
Dr. İsmet Yılmaz, 24 Mayıs 2016 tarihinden beri 65. Hükümet'te Millî Eğitim Bakanlığı görevini yürütmektedir.
.
Bu bilgileri Milli Eğitim Bakanlığı sitesinden aldım. Sayın Bakan iyi bir gemi mühendisidir. İyi bir hukukçudur. Nitekim siyasete atılmazdan önce kamuda ve özel sektörde tam 20 yıl mühendis ve müşavir avukat olarak hizmet etmiştir. Ama eğitim camiasıyla haşir neşir olması bakan olduktan sonradır. Henüz bu camiayı tanıma aşamasındadır.
.
Milli Eğitimdeki başarı oranının istenen düzeyde olmamasının nedenlerinden biri de öğretmen okullarının kapatılmasıdır. Bakanlık öğretmen yetiştirmeyi YÖKe devretmiştir. Çekirdekten öğretmen yetiştirme tarihe karışmıştır.
.
Daha birçok sebep varken tutup el yazısını müfredattan çıkarmak işin kolayıdır. El yazısı kaldırılınca sanki her şey düzelecek, Milli Eğitimde işler rayına oturacak. Hiç sanmıyorum. Yanlış buluyorum.
.
El yazısına kıymayın efendiler(!)
27.05.2017
27.05.2017
OKUR YORUMLARI
ABDULKADİR ÇAPANOĞLU
29.05.2017 11:49:00
Değerli dostum Mustafa Beyciğim, sizin de buyurduğunuz gibi Milli Eğitim Bakanlığı gelecek dönem el yazısını müfredattan kaldırma kararı aldı. Gerekçeleri de el yazısının öğretimi zormuş. Laf ola beri gele. Hele, milli eğitimdeki başarısızlığın sebeplerinden biri olarak gösterilmesi rahmetli Demirelin dediği gibi abesle iştigalden başka bir şey değil. Bizim çocukluğumuzda her satırı üç paralel çizgili güzel yazı defterlerimiz vardı. Güzel yazı dersimiz olduğu gün bu defterimizi ve divitimizi çantamıza koyar, bir elimizde çantamız, bir elimizde büyüklerimizin ördüğü kılıf içindeki mürekkep hokkalarımız, okulumuza yürüyerek giderdik. Cam olan bu hokkaların yolda başına bir iş gelip de kırılmasın diye azami dikkat gösterirdik. Sonraları plastikleri çıkmıştı. Yazımızın güzel olması için özenle yazmaya çalışırdık. Ve bizim yazılarımız hakikaten güzeldi. Bu güzel yazılarımızla eşimize, dostumuza, akrabalarımıza güzel kartlar gönderirdik. Atatürkün el yazısına özenir onun gibi yazmaya çalışırdık. Evet, sizin teşhisinize katılıyorum. Milli eğitimin emanet edildiği bakanlarımızın çoğu milli eğitim camiası dışından yani bu konuda formasyonu olmayan kişiler. El yazısını müfredattan kaldırmak isteyen milli eğitimin ilkokul 5. Sınıf din bilgisi imtihanında peygamberimizin çocuklarının isimlerini sormasını da takdirlerinize sunuyorum. Saygılarımla.
ABDULKADİR ÇAPANOĞLU
29.05.2017 11:49:00Değerli dostum Mustafa Beyciğim, sizin de buyurduğunuz gibi Milli Eğitim Bakanlığı gelecek dönem el yazısını müfredattan kaldırma kararı aldı. Gerekçeleri de el yazısının öğretimi zormuş. Laf ola beri gele. Hele, milli eğitimdeki başarısızlığın sebeplerinden biri olarak gösterilmesi rahmetli Demirelin dediği gibi abesle iştigalden başka bir şey değil. Bizim çocukluğumuzda her satırı üç paralel çizgili güzel yazı defterlerimiz vardı. Güzel yazı dersimiz olduğu gün bu defterimizi ve divitimizi çantamıza koyar, bir elimizde çantamız, bir elimizde büyüklerimizin ördüğü kılıf içindeki mürekkep hokkalarımız, okulumuza yürüyerek giderdik. Cam olan bu hokkaların yolda başına bir iş gelip de kırılmasın diye azami dikkat gösterirdik. Sonraları plastikleri çıkmıştı. Yazımızın güzel olması için özenle yazmaya çalışırdık. Ve bizim yazılarımız hakikaten güzeldi. Bu güzel yazılarımızla eşimize, dostumuza, akrabalarımıza güzel kartlar gönderirdik. Atatürkün el yazısına özenir onun gibi yazmaya çalışırdık. Evet, sizin teşhisinize katılıyorum. Milli eğitimin emanet edildiği bakanlarımızın çoğu milli eğitim camiası dışından yani bu konuda formasyonu olmayan kişiler. El yazısını müfredattan kaldırmak isteyen milli eğitimin ilkokul 5. Sınıf din bilgisi imtihanında peygamberimizin çocuklarının isimlerini sormasını da takdirlerinize sunuyorum. Saygılarımla.