
GÜNDEM
Söylesem tesiri yok/ Sussam gönül razı değil/ Fuzuli
Yozgat adayları için zor seçim
Önceki seçimlerde Yozgatta seçime katılan Ak Parti ile MHPnin işi kolaydı.
Son 2 seçim öncesinde kime sorsanız skoru hemen avucunuza yazıyordu :
AK Parti : 3 MHP : 1
Tabii bu arada AK Partinin ilk üç sırasında ve MHPnin listebaşında yer alan milletvekili adayları güle oynaya son derece rahat bir seçim kampanyası geçiriyorlardı.
Ama aynı şeyi önümüzdeki erken seçim için söyleyebilirmiyiz ?
1 Kasımda AK partinin, MHPnin ve de CHPnin işinin eski seçimler kadar kolay olmayacağını düşünüyorum.
Çünki, bu seçime Yozgatın kurt politikacısı Lütfullah Kayalar da katılıyor.
Kayalar, hangi partilerden oy alacak dersiniz..
Elbetteki bütün partilerden..
O zaman AK parti,MHP ve CHP bu seçimde oy kaybı sorunu yaşayacaktır.
¨ ¨ ¨
Bu arada aklınıza 1 Kasımda partiler ve bağımsız aday tahminen ne kadar oy alabilir? sorusu gelebilir.
Yozgatta yine 3-1 olurdiyenler var ama bence erken seçim maratonunun henüz başındayken sağlıklı bir tahminde bulunabilmek kolay değil.
Çünki aday listeleri yeni açıklandı.Yeni listelere göre, henüz kamuoyu anketleri yapılamadı.Yozgatta seçmen eğilimleri henüz kamuoyunda netleşmedi.
Neyin ne olacağı, hangisinin ne kadar oy kaybedeceği ve kimin ne kadar oy alacağı seçime bir hafta kala netleşecektir.
¨ ¨ ¨
fiimdi gelelim Ak Partinin durumuna..
Bir kere daha anlaşılmıştır ki ; AKPnin listesi yine bu partinin Yozgattaki Teknik Direktörü Bekir Bozdağ tarafından hazırlanmış..
Ak Parti listesinde 7 Haziran seçimleri öncesinde Yozgatta yapılan kamuoyu,teşkilat ve STK temayül yoklamalarında halkın,teşkilatların ve seçmenlerin istediği, benimsediği ve sevdiği yeni bir aday var mı ?
Ak Partiler bile yok diyor.
Peki ,Ak Partiye Yozgatta yeni bir soluk ,yeni bir heyecan ,yeni bir katma değer kazandıracak ve artı oy getirecek yeni bir aday var mı ?
O da yok..
Üstelik Yozgatta en çok seçmeni bulunan ve Ak Partiye en çok oy veren merkez ilçenin adayını da kazanamayacağı yere yani 4.sıraya koymuş sayın Bozdağ..
Ve AKP listesi hazırlanırken sayın Kayaların bağımsız aday olabilme ihtimali de dikkate alınmamış.
Ak Partinin 13 yıllık iktidar sürecinde Yozgatın İç Anadoludaki bütün illerin gerisine düşmesinde vebali bulunan,Yozgatın hızla süregelen göçünü önleme çalışmalarında yetersiz kalan ,eski bir hükümet üyesi sıfatını üzerinde taşıyan bir politikacının böylesine kritik bir genel seçim öncesi partisinin oy kaybına yol açacak bir liste yaparken çok düşünmesi ve ince eleyip sık dokuması gerekmez miydi?
Sayın Bozdağ bu seçimde Yozgat seçmeninin huzuruna muhtemel oy kayıplarını giderecek ve hatta partisinin Yozgatta oyunu yükseltecek yepyeni büyük projelerle çıkmalıdır. Eğer,Yozgat kamuoyunu tatmin edecek süper denilebilecek yeni vaadlerini ortaya koyamazsa işi hayli zor olacak.
1 Kasımda Ak Partinin oyu Yozgatta 140 binin altına düşerse Bozdağın işi işte o zaman daha zor olacaktır.
¨ ¨ ¨
MHPye gelince..
MHP Yozgatta 7 Haziran seçimlerinde beklentilerini karşılayacak sonucu elde edememişti.
İktidar Partisi devletin bütün güç ve imkanlarını fütursuzca kullanmıştı. fiartlar eşit değildi.
Ama MHP, Ak Partinin Yozgatı 13 yılda getirdiği noktayı, yani Yozgatın İç Anadoludaki bütün illerin hatta birçok doğu ve güneydoğu illerinin gerisine düşürdüğünü seçmenin kafasında yer edinecek etkinlikte anlatamadı.
Üstelik, 7 Haziran seçimi sonrasında MHP koalisyon görüşmelerinde seçmen üzerinde pozitif bir algı oluşturamadı.
MHPnin Yozgatta 2.milletvekilliğini çıkarabilmesi için yaklaşık 25 bin oya daha ihtiyacı bulunuyor.
Bağımsız aday Lütfullah Kayalar da MHPden oy kopartacaktır.
Bu açıdan MHPnin de bu seçimde işi zordur.
Seçime 1 ay gibi kısa bir zaman kaldı.
Bence MHPlilerin zaman darlığı nedeniyle vakit kaybetmeden sahaya inip gece-gündüz çalışmaları gerekiyor.
Yozgat seçmenine geçen seçimlerde olduğu gibi ,Ak Partinin Yozgata sadece 13 yıllık süreçte yapamadıklarını ve büyük vaadlerini yıllar geçmesine rağmen tamamlayamadıklarını anlatmakla birlikte MHP koalisyon ortağı olması halinde Yozgat için neler yapacağını yani somut vaadlerini de ortaya koymalıdır.
Etkili ve hızlı bir kampanya..
Yozgat seçmenini umutlandıracak farklı projeler.
MHPye katkı sağlayacaktır.
¨ ¨ ¨
CHPnin Boğazlıyanlı bir yerel adayın liste başında olduğu 2011 seçimlerinde kazandığı oy 28 171 idi.
Bu rakam 7 Haziranda Aslan Nurdoğdunun bir takım hataları ve iddialara göre Onur Kaytanın da ters çalışması ile 21 626ya düştü.
CHP 4 yılda yaklaşık 6500 oy daha kaybetmişti.
fiimdi CHPnin de bu seçimde 1 milletvekilini kazanabilmesi için mevcut oyuna 25 bin oy daha eklemesi lazım.
7 Haziran seçim sonuçlarını baz alırsak Yozgatta MHPnin 2.milletvekilliğini kazanabilmesi için oyunu 90 binin üzerine çıkarması,CHP ile Bağımsız adayın da milletvekili seçilebilmeleri için en az 46 bin oy almaları gerekiyor.
1 Kasım seçimlerinde eğer Ak partinin oyları düşerse CHP ve Bağımsız adayın alması gereken oy yaklaşık en az 40 bin dolayında olacaktır.
CHP Yozgatta mevcut oyu olan 21 bin oyunun üzerine 25 bin oy daha koyabilir mi ? Yani CHP Yozgattaki oylarını 2 katından fazla artırabilir mi ?
Mümkün değil..
Hele hele Onur Kaytanla yüksek oranda oy edinmek hiç mümkün değil.
Yıllardır il başkanlığı yaptığı partide demokratik yarışa yani önseçime giremeyen ve 7 Haziran seçimlerinde partisine destek vermeyen bir milletvekili adayının CHPnin oylarını beklendiği kadar artırabileceğini sanmıyorum.
Velhasılı Kaytan CHPnin oylarını artıramaz veya düşürürse siyasi geleceğine bu genç yaşta nokta koymak zorunda kalacakır.
Onun da işi çok zor gözüküyor.
¨ ¨ ¨
1 Kasım seçimlerinde işi en zor olan adaylardan biri de hiç şüphe yok ki Lütfullah Kayalardır.
Çünki, Cumhuriyet tarihinden bugüne Yozgattan bağımsız seçilen bir milletvekilimiz yok.
Ama unutmamak gerekir ki,sayın Kayalar sadece Yozgat siyasetinin değil,Türk siyasetinin de deneyimli bir politikacısıdır.
Zorlukları kolaylıkla aşabilecek deneyimleri ve sınırsız imkanları var.
O artık, Türkiyenin sayılı büyük işadamlarından biri.. Yozgatta Ak Parti,MHP ve CHPden daha fazla seçim harcaması yapabilecek ekonomik güce sahip..
Rakipleri sanmasın ki Kayalar,seçime tek başına girecek.
Elinin altında halen adı kaybolsa da stepne bir partinin mevcudiyetinden haberdar değiller.
Anlatılanlara göre, Yozgatın merkezinde,ilçelerinde,kasabalarında ve köylerinde Anavatan partisinden bakaye fanatik taraftarları seçim kampanyasında ter atmak için hazır ve nazır vaziyette Kayaların bir an önce kampanyayı başlatmasını bekliyorlar.
Yani, Kayalar bu seçime tabelasız eski bir partinin teşkilatlarıyla sahada olacak..
Kayaların ismi Yozgattaki eski jenerasyonun belleğinde.
Ama rakipleri de diyor ki; Kayalar eski bir siyasetci ..Onu yeni seçmen jenerasyonu tanımaz
Oysa Yozgattaki yeni seçmen jenerasyonu da sosyal medya tutkunu..
Ve Kayalar bunu bildiği için reklam kampanyasını önce internet medyasının bütün sayfalarında başlatmış bulunuyor.
Peki, bu seçimde ne kadar oy alacaktır?
Onu bu aşamada yani seçim kampanyasının başında tahmin edebilmek oldukca güç.
Ama şunu söyleyebilirim ki ; AKPnin hem ülke genelindeki, hem de Yozgata ilişkin verimsiz icraat ve politikaları ile milletvekili aday listesini beğenmeyen, Bozdağın parti içi vesayetine tepkili bir kısım Ak partili seçmenlerin oylarını toplayacaktır.
Kayalar, yine MHPye tepkili seçmenlerle, CHPnin milletvekili çıkaramayacağını kabullenen ve CHP içindeki Onur Kaytana muhalif sosyal demokratların da alternatif adresi olacaktır.
Ve eğer, etkili bir seçim kampanyası gerçekleştirebilirse, seçim masraflarından kaçınmazsa ve Türkiyenin sayılı zenginlerinden biri olması nedeniyle de zekatını Yozgatın varoşlarında açlık sınırında yaşayan garip, guraba ve fakirlere dağıtabilme cömertliğini gösterebilirse seçimi kazanabilir mi bilemem ama sürpriz oranda oy elde edebilir.
¨ ¨ ¨
1 Kasım seçimleri,7 Haziran seçimlerine göre hayli çekişmeli geçecek..
Zira, öncelikle kendi prestijleri açısından Bekir Bozdağ ,Sadir Durmaz ve Onur Kaytanın partilerine oy kaybettirmemeleri gerekiyor.
Tabii Kayalar da Yozgatta bütün gücünü ortaya koyarak milletvekili olamazsa bile kendisine en azından 1 Kasım sonrasında yeniden siyasi itibar kazandıracak oranda oy edinmek zorunda.
Yozgat ve Türkiye siyasetinde kariyerini yeniden diriltecek ve yüceltecek kadar oy alamazsa siyaset defterini tamamen kapatmak zorunda kalacaktır.
O nedenle bu seçim Kayaların 32 yılık siyasi hayatının son final maçıdır. Bir başka ifadeyle de siyasi hayatının ölüm-kalım mücadelesi olacaktır.
Yozgat siyaset kamuoyu bir anlamda da Ekim ayı boyunca Yozgatlı biri eski, üç genel başkan yardımcısının yarışını heyecanla izleyecek..
Yozgat siyaset arenasında Kimin gücü, kimin etkinliği, kimin deneyimi ve kimin itibari değerinin nasıl ve hangi boyutta olduğu 1 Kasımda daha da net bir şekilde iyi anlaşılacak..
1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve Yozgatımıza hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum.
¨ ¨ ¨
Bayramınız kutlu olsun
24.09.2015
Son 2 seçim öncesinde kime sorsanız skoru hemen avucunuza yazıyordu :
AK Parti : 3 MHP : 1
Tabii bu arada AK Partinin ilk üç sırasında ve MHPnin listebaşında yer alan milletvekili adayları güle oynaya son derece rahat bir seçim kampanyası geçiriyorlardı.
Ama aynı şeyi önümüzdeki erken seçim için söyleyebilirmiyiz ?
1 Kasımda AK partinin, MHPnin ve de CHPnin işinin eski seçimler kadar kolay olmayacağını düşünüyorum.
Çünki, bu seçime Yozgatın kurt politikacısı Lütfullah Kayalar da katılıyor.
Kayalar, hangi partilerden oy alacak dersiniz..
Elbetteki bütün partilerden..
O zaman AK parti,MHP ve CHP bu seçimde oy kaybı sorunu yaşayacaktır.
¨ ¨ ¨
Bu arada aklınıza 1 Kasımda partiler ve bağımsız aday tahminen ne kadar oy alabilir? sorusu gelebilir.
Yozgatta yine 3-1 olurdiyenler var ama bence erken seçim maratonunun henüz başındayken sağlıklı bir tahminde bulunabilmek kolay değil.
Çünki aday listeleri yeni açıklandı.Yeni listelere göre, henüz kamuoyu anketleri yapılamadı.Yozgatta seçmen eğilimleri henüz kamuoyunda netleşmedi.
Neyin ne olacağı, hangisinin ne kadar oy kaybedeceği ve kimin ne kadar oy alacağı seçime bir hafta kala netleşecektir.
¨ ¨ ¨
fiimdi gelelim Ak Partinin durumuna..
Bir kere daha anlaşılmıştır ki ; AKPnin listesi yine bu partinin Yozgattaki Teknik Direktörü Bekir Bozdağ tarafından hazırlanmış..
Ak Parti listesinde 7 Haziran seçimleri öncesinde Yozgatta yapılan kamuoyu,teşkilat ve STK temayül yoklamalarında halkın,teşkilatların ve seçmenlerin istediği, benimsediği ve sevdiği yeni bir aday var mı ?
Ak Partiler bile yok diyor.
Peki ,Ak Partiye Yozgatta yeni bir soluk ,yeni bir heyecan ,yeni bir katma değer kazandıracak ve artı oy getirecek yeni bir aday var mı ?
O da yok..
Üstelik Yozgatta en çok seçmeni bulunan ve Ak Partiye en çok oy veren merkez ilçenin adayını da kazanamayacağı yere yani 4.sıraya koymuş sayın Bozdağ..
Ve AKP listesi hazırlanırken sayın Kayaların bağımsız aday olabilme ihtimali de dikkate alınmamış.
Ak Partinin 13 yıllık iktidar sürecinde Yozgatın İç Anadoludaki bütün illerin gerisine düşmesinde vebali bulunan,Yozgatın hızla süregelen göçünü önleme çalışmalarında yetersiz kalan ,eski bir hükümet üyesi sıfatını üzerinde taşıyan bir politikacının böylesine kritik bir genel seçim öncesi partisinin oy kaybına yol açacak bir liste yaparken çok düşünmesi ve ince eleyip sık dokuması gerekmez miydi?
Sayın Bozdağ bu seçimde Yozgat seçmeninin huzuruna muhtemel oy kayıplarını giderecek ve hatta partisinin Yozgatta oyunu yükseltecek yepyeni büyük projelerle çıkmalıdır. Eğer,Yozgat kamuoyunu tatmin edecek süper denilebilecek yeni vaadlerini ortaya koyamazsa işi hayli zor olacak.
1 Kasımda Ak Partinin oyu Yozgatta 140 binin altına düşerse Bozdağın işi işte o zaman daha zor olacaktır.
¨ ¨ ¨
MHPye gelince..
MHP Yozgatta 7 Haziran seçimlerinde beklentilerini karşılayacak sonucu elde edememişti.
İktidar Partisi devletin bütün güç ve imkanlarını fütursuzca kullanmıştı. fiartlar eşit değildi.
Ama MHP, Ak Partinin Yozgatı 13 yılda getirdiği noktayı, yani Yozgatın İç Anadoludaki bütün illerin hatta birçok doğu ve güneydoğu illerinin gerisine düşürdüğünü seçmenin kafasında yer edinecek etkinlikte anlatamadı.
Üstelik, 7 Haziran seçimi sonrasında MHP koalisyon görüşmelerinde seçmen üzerinde pozitif bir algı oluşturamadı.
MHPnin Yozgatta 2.milletvekilliğini çıkarabilmesi için yaklaşık 25 bin oya daha ihtiyacı bulunuyor.
Bağımsız aday Lütfullah Kayalar da MHPden oy kopartacaktır.
Bu açıdan MHPnin de bu seçimde işi zordur.
Seçime 1 ay gibi kısa bir zaman kaldı.
Bence MHPlilerin zaman darlığı nedeniyle vakit kaybetmeden sahaya inip gece-gündüz çalışmaları gerekiyor.
Yozgat seçmenine geçen seçimlerde olduğu gibi ,Ak Partinin Yozgata sadece 13 yıllık süreçte yapamadıklarını ve büyük vaadlerini yıllar geçmesine rağmen tamamlayamadıklarını anlatmakla birlikte MHP koalisyon ortağı olması halinde Yozgat için neler yapacağını yani somut vaadlerini de ortaya koymalıdır.
Etkili ve hızlı bir kampanya..
Yozgat seçmenini umutlandıracak farklı projeler.
MHPye katkı sağlayacaktır.
¨ ¨ ¨
CHPnin Boğazlıyanlı bir yerel adayın liste başında olduğu 2011 seçimlerinde kazandığı oy 28 171 idi.
Bu rakam 7 Haziranda Aslan Nurdoğdunun bir takım hataları ve iddialara göre Onur Kaytanın da ters çalışması ile 21 626ya düştü.
CHP 4 yılda yaklaşık 6500 oy daha kaybetmişti.
fiimdi CHPnin de bu seçimde 1 milletvekilini kazanabilmesi için mevcut oyuna 25 bin oy daha eklemesi lazım.
7 Haziran seçim sonuçlarını baz alırsak Yozgatta MHPnin 2.milletvekilliğini kazanabilmesi için oyunu 90 binin üzerine çıkarması,CHP ile Bağımsız adayın da milletvekili seçilebilmeleri için en az 46 bin oy almaları gerekiyor.
1 Kasım seçimlerinde eğer Ak partinin oyları düşerse CHP ve Bağımsız adayın alması gereken oy yaklaşık en az 40 bin dolayında olacaktır.
CHP Yozgatta mevcut oyu olan 21 bin oyunun üzerine 25 bin oy daha koyabilir mi ? Yani CHP Yozgattaki oylarını 2 katından fazla artırabilir mi ?
Mümkün değil..
Hele hele Onur Kaytanla yüksek oranda oy edinmek hiç mümkün değil.
Yıllardır il başkanlığı yaptığı partide demokratik yarışa yani önseçime giremeyen ve 7 Haziran seçimlerinde partisine destek vermeyen bir milletvekili adayının CHPnin oylarını beklendiği kadar artırabileceğini sanmıyorum.
Velhasılı Kaytan CHPnin oylarını artıramaz veya düşürürse siyasi geleceğine bu genç yaşta nokta koymak zorunda kalacakır.
Onun da işi çok zor gözüküyor.
¨ ¨ ¨
1 Kasım seçimlerinde işi en zor olan adaylardan biri de hiç şüphe yok ki Lütfullah Kayalardır.
Çünki, Cumhuriyet tarihinden bugüne Yozgattan bağımsız seçilen bir milletvekilimiz yok.
Ama unutmamak gerekir ki,sayın Kayalar sadece Yozgat siyasetinin değil,Türk siyasetinin de deneyimli bir politikacısıdır.
Zorlukları kolaylıkla aşabilecek deneyimleri ve sınırsız imkanları var.
O artık, Türkiyenin sayılı büyük işadamlarından biri.. Yozgatta Ak Parti,MHP ve CHPden daha fazla seçim harcaması yapabilecek ekonomik güce sahip..
Rakipleri sanmasın ki Kayalar,seçime tek başına girecek.
Elinin altında halen adı kaybolsa da stepne bir partinin mevcudiyetinden haberdar değiller.
Anlatılanlara göre, Yozgatın merkezinde,ilçelerinde,kasabalarında ve köylerinde Anavatan partisinden bakaye fanatik taraftarları seçim kampanyasında ter atmak için hazır ve nazır vaziyette Kayaların bir an önce kampanyayı başlatmasını bekliyorlar.
Yani, Kayalar bu seçime tabelasız eski bir partinin teşkilatlarıyla sahada olacak..
Kayaların ismi Yozgattaki eski jenerasyonun belleğinde.
Ama rakipleri de diyor ki; Kayalar eski bir siyasetci ..Onu yeni seçmen jenerasyonu tanımaz
Oysa Yozgattaki yeni seçmen jenerasyonu da sosyal medya tutkunu..
Ve Kayalar bunu bildiği için reklam kampanyasını önce internet medyasının bütün sayfalarında başlatmış bulunuyor.
Peki, bu seçimde ne kadar oy alacaktır?
Onu bu aşamada yani seçim kampanyasının başında tahmin edebilmek oldukca güç.
Ama şunu söyleyebilirim ki ; AKPnin hem ülke genelindeki, hem de Yozgata ilişkin verimsiz icraat ve politikaları ile milletvekili aday listesini beğenmeyen, Bozdağın parti içi vesayetine tepkili bir kısım Ak partili seçmenlerin oylarını toplayacaktır.
Kayalar, yine MHPye tepkili seçmenlerle, CHPnin milletvekili çıkaramayacağını kabullenen ve CHP içindeki Onur Kaytana muhalif sosyal demokratların da alternatif adresi olacaktır.
Ve eğer, etkili bir seçim kampanyası gerçekleştirebilirse, seçim masraflarından kaçınmazsa ve Türkiyenin sayılı zenginlerinden biri olması nedeniyle de zekatını Yozgatın varoşlarında açlık sınırında yaşayan garip, guraba ve fakirlere dağıtabilme cömertliğini gösterebilirse seçimi kazanabilir mi bilemem ama sürpriz oranda oy elde edebilir.
¨ ¨ ¨
1 Kasım seçimleri,7 Haziran seçimlerine göre hayli çekişmeli geçecek..
Zira, öncelikle kendi prestijleri açısından Bekir Bozdağ ,Sadir Durmaz ve Onur Kaytanın partilerine oy kaybettirmemeleri gerekiyor.
Tabii Kayalar da Yozgatta bütün gücünü ortaya koyarak milletvekili olamazsa bile kendisine en azından 1 Kasım sonrasında yeniden siyasi itibar kazandıracak oranda oy edinmek zorunda.
Yozgat ve Türkiye siyasetinde kariyerini yeniden diriltecek ve yüceltecek kadar oy alamazsa siyaset defterini tamamen kapatmak zorunda kalacaktır.
O nedenle bu seçim Kayaların 32 yılık siyasi hayatının son final maçıdır. Bir başka ifadeyle de siyasi hayatının ölüm-kalım mücadelesi olacaktır.
Yozgat siyaset kamuoyu bir anlamda da Ekim ayı boyunca Yozgatlı biri eski, üç genel başkan yardımcısının yarışını heyecanla izleyecek..
Yozgat siyaset arenasında Kimin gücü, kimin etkinliği, kimin deneyimi ve kimin itibari değerinin nasıl ve hangi boyutta olduğu 1 Kasımda daha da net bir şekilde iyi anlaşılacak..
1 Kasım seçimlerinin ülkemize ve Yozgatımıza hayırlı sonuçlara vesile olmasını diliyorum.
¨ ¨ ¨
Bayramınız kutlu olsun
24.09.2015
23.09.2015
OKUR YORUMLARI
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ
Ali ELVAN
30.09.2015 22:37:00Yozgat adayları için zor seçim. Sn Kiracı özel ve güzel yorumlarnrınızın başlığı böyle başlıyor.Ama değerli hemşerilerimin yani seçenlerin işi daha kolaylaşarak.Çünkü İnşallah Yozgat lılar siyasi tarihlerinde ilk defa bir bağımsız milletvekili seçmekle kalmayacak oyları ile aynı zamanda bir PARTİ GENEL BAŞKAN ı da seçecekler. Evet yanlış duymadınız bir GENEL BAŞKAN seçecekler Çünkü Sn Lutfullah KAYALAR bu akşam ANKARA daki YOZGATLT DERNEKLERİ FEDERASYON ları Başkanlığında yaptığı sohbet toplantısında seçimden sonra YENİ BİR SİYASİ OLUŞUM un başında olacağını açıkladı. Evet değerli hemşerilerim inşallah 1 KASIM da siz vereceğiniz oylarınızda hem bir hizmeti ehline vereceksiniz hemde Türkiye ye bir PARTİ GENEL BAŞKANI seçeceksiniz. HAYDİ HEP BERABER TARİH yazmaya... Saygılarımla
Kamil Torkan
27.09.2015 22:27:00Yukarıda, Bozdağ, AK Parti, MHP ve Kayalar hakkında belirtmiş olduğunuz görüşlerinize katılıyorum. Türk siyasetinde, seçimlerde, Türk milleti her zaman Kötüler arasından bir alternatifi seçmek zorunda bırakılmıştır. Yozgat siyasetinde de aynı durum söz konusu. AK Parti adaylarından başta, sizin tabirinizle teknik direktör olmak üzere hepsinden görsel olarak yorulduk. Artık gözümüz görmek istemiyor. Yeter, yeter ve yeter. Proje sahibi, çalışkan ve yeniyi temsil edecek binlerce alternatif var iken, hep aynı bulgura kaşık sallamaktan kolumuz yoruldu. MHP nin bu kadar fırsata rağmen iktidar partisinin eksikliklerini ve Yozgatımızı ihmallerini anlatamadığını siz de söylüyorsunuz biz de katılıyoruz. Bu durumda Kayalar'n elinde süper bir fırsat bulunmaktadır. Umarız tecrübesini ve siyasi kıvraklığını bu bir ay içerisinde iyi kullanır ve uyuyan Yozgatlıların yüzüne su serpebilir. Bunu yaparken kişisel siyasi geleceğinden ziyade çalışmalarında Yozgat insanı ve Yozgatın geleceğine işaret ederse, iki zaferi birden kazanabilir. Kendisine, eğer Yozgat temelinde yola çıktı ise, başarılar diliyorum. Yoksa, kişisel ikbal peşinde koşan epeyce Yozgatlı siyasetçi var. Bir fazlasına da ihtiyaç yok.
Bayramınızı tebrik edrim, Allah tekrarını nasip etsin.
Saygı ve selam ile
Kamil Torkan
Ali ELVAN
27.09.2015 14:33:00YorumunuzSn Kiracı öncelikle sizin ve Milletimizin Kurban bayramlarını kutlarım.Değerli düşüncelerinize ve değerlendirmelerinize aynen katılıyorum.AKP 13 yıllık iktidarında hiç bir konuda ilimize katkıda bulunamamış her gün geriye götürmüştür.Hayırsız evlat gibi hep hazırdan yedi önceki iktidarların yaptığı hizmetlerin sayesinde bu güne kadar idare ettiler.Öyle olunca da Yozgat lının Sn Lutfullah Kayalara sahip çıkması kadar tabii bir şey olamaz. Onun yaptığı hizmetleri ortada belki genç nesil tanımayabilir onlara da abileri babaları anlatırlar herhalde...Şimdi Lutfullah Kayalar bir köyün bir kasabanın halkına şöyle seslense: Sevgili hemşerilerimşu yürürdüğünüz yolu kim yaptı suyunuzu elektriğinizi kim getirdi telefonunuzu kim getirdi şeker fabrikasını barajları sanayi sitelerini kim getirdi bizim kurdumuz kim kapattı mahalle yaptı derse herhalde istediği cevabı haklı olarak alacaktır.Yapılan hizmet unutulmaz.Eski ANAVATAN lıları da kutluyorm.Onlar tarih yazmayı iyiy bilirler. Sn Luyfullah KAYALAR a da başarılar diliyorum. SAYGILARIMLA..
halit yagiz
25.09.2015 18:16:00once cumleten herkesin bayrami mubarek olsun selam ve saygilar yazdiginiz tamami dogru ama unutlmamasi gerekende var egerki lutfullah kayalar ilk olarak chp den adayligini koymasada bagimsiz konsaydiki omur boyu milletvekili oarak kalirdi biliyorsunuz yozgatlimizin chp ye allerjisii var sonucta bende kazanmasini isterim cunku simdiye kadar yozgattan 93 ayri isim milletvekili oldu sade bir saglik bakani olan birde lutfullah kayalar yozgata yatirim yapti unutmmamak lazim ama keske chp den konmasaydi biz ilk milletvekili adayi olduug zaman secim konusmasina sarikaya geldiginde ki yaninda sadece 4 kisi vardi biz (mhp) li idik yozgattan bizden biri secilsin diye hizmet ettik traktor vagonatinin ustunde konusma yapmisti alkisliyanda secim boyunca destekliyende bizdik evet oda yozgata destegini esirgemedi hatta yozgata yaptigi yatirimi ilk once eestirende ABDULLAH ORNEKTI niye yozgata yatirim yapiyorsun diye biz onuda unutmadik oda yozgat milletvekiliydi yazicak cok sey var ama yer ve zaman az yinede basarilar dilerim ve benimde ABDULKADIR AKGUL OKUL arkadasim olur onun kazanmasida benim kazanmam giib bir sey olur herkese basarlilar ve basarlilar dilerim insallah yozgatin 12 yildir bitmeyen yolu biterde bizde kazasiz belasiz gider geliriz ankaraya muslu belen yolunuda cift yol yaptiran kazalari en asgariye indiren de lutfullah kayalardi cogu bilmez yada unuttular bile