AK PARTİ VE GP İL BAŞKANLARINDAN BOLU  BAŞKANINA SALVO ATEŞ

AK PARTİ VE GP İL BAŞKANLARINDAN BOLU BAŞKANINA SALVO ATEŞ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sosyal medya hesabından, Bolu’da çöp atan bir vatandaşa kesilen ceza hakkında yaptığı açıklamada, "Burası Yozgat değil, Konya değil kardeşim, atamazsın çöpünü. İlgili firmaya ve araç sahibine 14 bin 407 TL ceza tebligatı gönderildi. Ben sizin belediye başkanınıza benzemem. Türkiye'nin en temiz şehrini kimseye kirlettirmem” sözlerine karşı Yozgatta tepkiler devam ediyor.Yozgat Belediye Başkanı Dr.Kazım Arslan’dan sonra  Ak Parti Yozgat il başkanı Çelebi Altuntaş ile Gelecek Partisi Yozgat il başkanı Ömer Aydoğmuş yaptıkları yazılı açıklamalarla Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcanı kınadılar.

Ak Parti il başkanı Altuntaş  ile GP il başkanı Aydoğmuş’un konuya ilişkin açıklama haberleri şöyle:

BAŞKAN ALTUNTAŞ : YOZGAT’I ŞOVLARINA ALET ETME

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın, sosyal medya üzerinden Yozgat ve Konya’yı hedef alan ifadelerine en sert yanıt, AK Parti Yozgat İl Başkanı Çelebi Altuntaş’tan geldi. Özcan’ın Bolu’da çöp atan bir vatandaşa kesilen ceza hakkında yaptığı açıklamada, “Burası Yozgat değil, Konya değil kardeşim” şeklindeki küçümseyici söylemi, Yozgat’ta büyük bir rahatsızlık yarattı.
İl Başkanı Çelebi Altuntaş, Özcan’ın bu ifadelerine karşı çıkarak, "Yozgat’ı şovlarına alet etme" dedi ve Özcan’ın bu üslubunu toplumun birlik ve beraberliğini zedeleyen bir girişim olarak nitelendirdi. Başkan Altuntaş, yaptığı açıklamada Yozgat’ın vatanseverliği, tarihi, kültürü ve insanıyla gurur duyulacak bir şehir olduğunu vurgularken, Özcan’ın sözlerini "kabul edilemez" ve "yakışıksız" olarak değerlendirdi.
İl Başkanı Altuntaş, sözlerine şöyle devam etti: "Sayın Tanju Özcan’ın siyasi şov amacıyla Yozgat’ı ve Konya’yı hedef alması, yalnızca bölücülüğe hizmet eder. Yozgat’ın adını böyle küçümseyici şovanist bir şekilde ağzına alması hem halkımızı hem de bizi derinden yaralamıştır. Yozgat, vatanseverliği, tarihiyle, kültürüyle ve insanıyla onurlu bir şehirdir. Tanju Özcan’ın bu saygısız ifadelerini kınıyoruz."

BOLU BAŞKANININ SÖZLERİNİ NEFRETLE KINADI

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın sosyal medya hesabından Yozgat’ı hedef alan ifadelerine sert tepki gösterdi. Aydoğmuş, Özcan’ın kullandığı ifadelerin Yozgat halkına büyük bir hakaret ve saygısızlık içerdiğini belirterek, bunu şiddetle kınadığını açıkladı.

Aydoğmuş, Tanju Özcan’ın söz konusu ifadeleriyle ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Sen kimsin, o kirli dilinle vatan için en çok şehit veren Yozgat’ı ağzına alıyorsun? Sen kimsin, bu ülkenin en onurlu şehirlerinden biri olan Yozgat’ı hedef alıyorsun? Yozgat, tarih boyunca vatanına ve milletine bağlılığıyla tanınmış bir şehirdir. Tanju Özcan’ın Yozgat’a yönelik sözleri, yalnızca bir kenti değil, bir milletin onurunu hedef almaktadır.”

Aydoğmuş, Yozgat’ın gerek tarihiyle gerekse kültürel zenginlikleriyle ülkenin önemli bir parçası olduğunu vurgularken, Bolu Belediye Başkanı’nın kullandığı sözleri "nefretle ve öfkeyle kınadığını" belirtti.

“Yozgat Temizliğiyle ve Onuruyla Tanınır”

Yozgat’ın temizliği ve düzeniyle tanınan bir il olduğunu ifade eden Aydoğmuş, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a şu sert sözlerle seslendi:

“Yozgat, temizliği cezalarla değil, onuru, sadakati ve milletine olan bağlılığıyla sağlamıştır. Ancak senin özün, ruhun ve bedenin kadar kirli bir dilin var. Kötü sözlerinle caddeleri değil, ancak kendi vicdanını kirletirsin. Yozgat, onuruyla her zaman temiz kalacak; ancak senin sözlerin hep kirli kalacak!”

“Toplumsal Barışa Zarar Veren Bir Dil Kullanılıyor”

Gelecek Partisi Yozgat İl Başkanı Ömer Aydoğmuş, Tanju Özcan’ın ayrıştırıcı ve bölücü söylemlerine karşılık olarak şunları ekledi:

“Bizler, her zaman birlik ve beraberlikten yana olduk. Tanju Özcan gibi kişilerin kullandığı dil, toplumsal barışımıza zarar vermektedir. Yozgat halkını hedef alan bu açıklamaları şiddetle kınıyor, Tanju Özcan’a gereken cevabın Yozgat halkı tarafından verileceğini ilan ediyorum.”

Ömer Aydoğmuş, açıklamasının sonunda Yozgat halkına olan sevgisini ve bağlılığını bir kez daha ifade ederek, “Yozgat’ın onurunu savunmaya ve korumaya devam edeceğiz. Bizler, Yozgat’ın temiz ve asil duruşuyla gurur duyuyoruz. Tanju Özcan ve onun gibi nefret dolu söylemler üretenler, Yozgat’a hiçbir zarar veremez!” dedi.

20/10/2024 11:31
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ