AK PARTİ İL BAŞKANI HASAN KANDEMİR: MİTİNGDE 100-150 TRAKTÖR VARDI.ÇOĞUNUN PLAKASI 66 DEĞİLDİ

AK Parti Yozgat İl Başkanı Av. Hasan Kandemir, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Yozgat’ta düzenlediği mitingin, Yozgatlı vatandaşlarla değil, çevre illerden taşınan grupların katılımıyla gerçekleştirildiğini ileri sürdü.Yozgat İl Başkanı Av. Hasan Kandemir konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Yozgat’a geldiler ama Yozgat’ı bulamadılar! Meydanı dolduranlar Yozgatlı değil, taşımalı kalabalıklar! Bu şehir, siyasi mühendislik oyunlarına asla geçit vermez. CHP, miting değil, senaryo denemesi yaptı ama başarısız oldu.”ifadelerini kullandı
Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda yapılan mitinge, Ankara, Sivas, Amasya, Tokat, Malatya, İzmir, İstanbul ve birçok ilden otobüslerle kalabalık görüntüler vermek için insanların taşındığını öne süren Başkan Kandemir,sözlerini şöyle sürdürdü :
“Yozgatlıdan yıllardır oy alamayan CHP, bu kez medya şovuyla algı oluşturmaya çalıştı. Sosyal medyada ‘binleri topladık’ diyorlar ama meydandakilerin Yozgat’la hiçbir bağı yok. Yozgatlı hem mitingi izlemedi, hem de bu tiyatroyu sessizce reddetti. Bu şehir, kimin samimi kimin sahte olduğunu çok iyi bilir. CHP’ye sandıkta cevap vermeyen bir şehirden umut çıkarmaya çalışmak, çaresizliğin ilanıdır.”
Kandemir, CHP’nin sosyal medyada servis ettiği görüntülerde “on binler”den söz edilse de, mitinge katılımın 5-6 bin kişi civarında olduğu gözlendiğini, belirterek CHP’lilere şöyle seslendi :
“Topladığınız 5 bin kişiyle, 500 bin nüfuslu Yozgat’ın iradesini temsil edemezsiniz. Bu şehir size oy vermiyor, teveccüh göstermiyor. 2018’de, 2023’te ve her seçimde tablo ortada. CHP bu gerçeği biliyor ama kamuoyuna çarpıtarak sunmak istiyor. Biz AK Parti olarak halkın gerçeğini yaşıyoruz. Biz mitingde değil, sandıkta konuşuruz.”
CHP mitinginde dikkat çekmeye çalışan bir diğer unsurun ise traktör konvoyu olduğunu söyleyen Kandemir bu konuda da şunları söyledi :
“Yozgat’ta trafiğe kayıtlı 38 bin 504 traktör var. Mitingde ise sadece 100-150 traktör vardı ve çoğunun plakası 66 değildi. Yozgat plakalı olanlar ise zaten CHP’den başka partiye kesinlikle oy vermeyecek olan bir kaç yandaştı. Kısaca milyonluk, son model traktörleri başka illerden getirip ‘çiftçiyiz’ diye gösterdiler. Gerçek çiftçi tarlasında çalışırken, CHP traktörle tiyatro sahneledi. Bu millet, gösterişi değil samimiyeti takdir eder.”
Başkan Kandemir, CHP Aydıncık İlçe Başkanı Sadık Erdoğan’ın mitingde yaptığı açıklamalara da sert tepki gösterdi. Erdoğan’ın, kamera karşısında sarf ettiği “Bu ülkenin sarıklılarından hesap soracağız, pabuç bırakmayacağız” şeklindeki sözlerinin CHP zihniyetinin değişmediğinin göstergesi olduğunu belirtti.
AK Parti Yozgat İl Teşkilatının, miting öncesinde olası algı operasyonlarına karşı hazırlığını yaptığını söyleyen Kandemir, Şehir girişlerinde kaydedilen otobüs görüntüleri anında sosyal medyada paylaşıldığını dile getirdi.
AK Parti Yozgat İl Başkanı Av. Hasan Kandemir, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:
“Bu mitingin adı CHP, içeriği ise algıydı. Yozgat’a milleti kandırmaya geldiler ama başaramadılar. Bu şehir her seçimde olduğu gibi yine gerçekleri tercih edecek. Algıyı değil hizmeti konuşacak. Yalan değil icraat kazanacak!”