İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.ŞAHİN’DEN ASM HİZMETLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ DR.ŞAHİN’DEN ASM HİZMETLERİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA

Yozgat İl Sağlık Müdürü Dr. Fatih Şahin Aile Sağlığı merkezlerine 1 milyon 991 bin 950 başvuru yapıldığını bildirdi.Sağlık Müdürü Fatih Şahin Yozgat il düzeyinde  ilk 7 ayda Aile Sağlığı merkezlerine 1 milyon 991 bin 950 kişinin tedavi için başvurduğunu açıkladı.

Aile Sağlığı merkezlerinin kişiye yönelik koruyucu sağlık hizmetleri ile birinci basamak teşhis, tedavi ve rehabilite edici sağlık hizmetleri verdiğini anımsatan Şahin, “Yaş, cinsiyet ve hastalık yarımı yapmaksızın, her kişiye kapsamlı ve devamlı olarak hizmet verilmektedir” dedi.

İl Müdürü Şahin, Yozgat’ta 48 Aile Sağlığı Merkezi içinde 145 Aile Hekimliği birimi bulunduğunu ifade etti.Hasta teşhis ve tedavilerinin yanı sıra gebe, lohusa, 14-49 yaş kadın takibi, aşılama, bebek ve çocuk takibi de yapıldığını hatırlatan Dr. Şahin, “Aile Hekimliği birimlerimiz ile Yozgat ili gebe ve bebek izlem oranımız yüzde 99’dur. Yeni doğan tarama programı kapsamında taranan bebek oranı yüzde 99’dur. Aşılama oranımız yine yüzde 99’dur. Ayrıca ölen anne sayımız sıfırdır” diye konuştu.

İl Müdürü Şahin, Yozgat’ın Sağlık Bakanlığı hedefleri kapsamında başarılı bir konumda bulunduğunu sözlerine ekleyerek “Aile hekimlerimiz kendi nüfusları içinde yer alan köyleri haftada bir ziyaret ederek gezici sağlık hizmeti ile yerinde sağlık hizmetlerini de başarılı bir şekilde yerine getirmektedir” şeklinde konuştu.

İl Müdürü Fatih Şahin başarılı çalışmalarından dolayı Aile Sağlığı merkezlerinde görev yapan Aile Hekimlerine ve Aile Sağlığı çalışanlarına teşekkür etti.

24/08/2024 07:12
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ