OPR.DR. İÇÖZ : GÖZ MUAYENESİ  YAŞAMIN HER AŞAMASINDA GEREKLİDİR

OPR.DR. İÇÖZ : GÖZ MUAYENESİ YAŞAMIN HER AŞAMASINDA GEREKLİDİR

Yozgat Şehir Hastanesi Göz Sağlığı ve Hastalıkları Hekimi Op. Dr. Mehmet İçöz Dünya Görme Günü Dolaysıyla Bilgilendirmede Bulundu
Op. Dr. Mehmet İçöz, "Dünya Görme Günü”nün önlenebilir körlük ve görme kusurları konusuna, küresel anlamda dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için her yıl Ekim ayının ikinci perşembe günü düzenlendiğini ifade ederek açıklamasında şunları söyledi:
“Önlenebilir görme hastalıkları her yaş için farklı olabilmektedir. Bu nedenle doğum sürecinden başlayarak yaşamın her aşamasında görme muayenesi gerekmektedir. 
Yenidoğan bir bebekte ilk ay göz taraması yapılmalıdır. Bu tarama ile konjenital katarakt, retinoblastom, herediter hastalıklar saptanabilir. Çocukların kendini ifade edebildiği 3 yaş civarında ise ambliyopi yani göz tembelliği, göz kayması gibi hastalıkların tespiti çok önemlidir. Çünkü ambliyopinin tedavisi çocukluk döneminde olmaktadır. 12 yaş sonrası ne yazık ki bu hastalığı engelleyecek herhangi bir tedavi yöntemi yoktur. Çocukluk döneminden erişkin yaşa kadar her dönemde refraksiyon kusuru olarak bilinen; miyopi, hipermetropi veya astigmatizma görülebilmektedir. Doğru gözlük ve kontakt lensler ile bu kusurların tedavisi mümkündür. Erişkin yaşta göz muayenesinde önlenebilir körlük açısından en önde gelen hastalıklar; katarakt, korneal opasiteler, yaşa bağlı makula dejenerejansı, glokom, diyabetik retinopatidir. Katarakt bu hastalıklar içerisinde en sık görülen ve ameliyat ile çok başarılı sonuçlar alınabilen hastalıktır. Diğer hastalıkların da erken tespiti ile görme keskinlikleri ve görme kalitesi korunabilir.”

11/10/2024 04:21
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ