DEMİRER: DEVLET, KİT ALIMLARINDA TRİLYONLARCA ZARARA UĞRATILACAK

DEMİRER: DEVLET, KİT ALIMLARINDA TRİLYONLARCA ZARARA UĞRATILACAK

Türkiyenin saygın bilim adamlarından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Onkoloji ve Hematoloji uzmanı hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer,iktidarın sağlık politikalarına ilişkin eleştirilerini sürdürüyor. Prof.Demirer sosyal medya hesabından ‘Kamuoyuna Duyuru’ başlıklı yaptığı yeni bir açıklama ile Sağlık Bakanlığının KİT ve cihaz alımlarıyla ilgili gerçekleştirdiği değişiklik nedeniyle Devleti trilyonlarca zarara uğratacağını ileri sürdü.Demirer,açıklamasında ayrıca KİK Başkanı Hamdi Güleçe bir dizi sorular da yöneltti.

Hemşehrimiz Prof.Demirer’in konuya ilişkin açıklaması aynen şöyle :

KAMUOYUNA DUYURU!!

Kamu ihale kurumu (KİK) tarafından 23 Ağustos Cuma gecesi yayımlanan tebliğin 5. maddesinde yer alan 2009 Yılı tarihli tebliğin 15.2. maddesinden sonra gelmek üzere 60.8 maddede kit alımı ile birlikte alınan cihazlara dair madde yürürlükten kaldırılmış; hastaneler için kit ve cihaz alımlarında miadı dolan kit ve cihazların firmalar tarafından ücretsiz değiştirilmesi (yenilenmesi) uygulaması kaldırılmıştır.   

Sağlık Bakanlığına bağlı hastane ve laboratuvarlarda hastalıkların tanı ve tedavisi için her yıl milyonlarca kit kullanılmaktadır.KİK’in bu tebliği ile devletin trilyonlarca zarar edeceği aşikardır.  

Böyle bir tebliğin mantığı ve lojistiği nedir?  

KİK’in bu tebliğ ile hangi firmaları trilyonlarca kar ettireceğini firma isimleri ile birlikte açıklaması gerekmektedir.

Bir yandan İşçi, memur, kamu görevlisi, çiftçi ve köylü tasarruf tedbirleri ile açlığa ve yoksulluğa mahkum edilirken diğer yandan bazı firmalar alabildiğince zengin edilmektedir.

KİK Başkanı Sn. Hamdi Güleç’i bu konuda açıklama yapmaya davet ediyorum!!

25/08/2024 12:14
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ