PROF.DEMİRER: GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ YENİDEN AÇILMALI

PROF.DEMİRER: GÜLHANE ASKERİ TIP AKADEMİSİ YENİDEN AÇILMALI

Yozgat’ın tanınmış bilim adamlarından Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbı Onkoloji ve Hematoloji uzmanı hemşehrimiz Prof. Dr. Taner Demirer, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Türkiye’nin terör örgütleri PKK/YPG ile mücadele ettiği bir dönemde Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve bağlı bölge hastanelerinin derhal yeniden açılması gerektiğini vurguladı.

Prof. Dr. Demirer, paylaşımında aynen şunları söyledi :

“Orta Doğu’da devam eden savaşın hemen yanı başında, PKK/YPG terör örgütleri ve terörü ile mücadele eden ülkemizde, Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) ve GATA’ya bağlı bölge hastaneleri derhal yeniden açılmalıdır. Harp yaralanmaları ve cerrahisinin dünyadaki saygın merkezi olan GATA’nın kapatılması bir garabettir.”

Türkiye’nin güvenlik tehditleriyle mücadele ettiği bu zorlu dönemde, GATA’nın sağlık hizmetleri ve özellikle harp yaralanmaları konusundaki uzmanlığının ulusal savunma sağlığı açısından kritik bir öneme sahip olduğunu vurgulayan Demirer, GATA’nın kapatılmasının ulusal savunma sağlığı açısından büyük bir eksiklik olduğunu söyledi.

26/06/2024 04:04
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ