ŞEHİR HASTANESİ BAŞHEKİMİ KOZAN’DAN ANESTEZİ GÜNÜ MESAJI

ŞEHİR HASTANESİ BAŞHEKİMİ KOZAN’DAN ANESTEZİ GÜNÜ MESAJI

Yozgat Şehir Hastanesi yönetimi mesailerinin tamamını ameliyathanede geçiren anestezi  ekibini ziyaret ederek Dünya Anestezi gününü kutladı. 

Ameliyat esnasında uygulanan anestezinin hastanın konforunu sağladığını ifade eden Başhekim Uz.Dr. Mustafa Kozan “Anestezi cerrahi tedavilerin başarısı için kritik önem taşır” dedi. 

Anestezi uygulamalarının ameliyatlar üzerindeki öneminin konuşulduğu ziyarette anestezi ekibinin görüş ve öneriler dinledi. 

Başhekim Kozan, dünya genelinde anestezi uygulamalarının temelini atan Dr. John Collins Warren’ın 16 Ekim 1846’da Amerika Birleşik Devletleri’nde gerçekleştirdiği ilk anestezi uygulamasını hatırlatarak, bu tarihin her yıl 16 Ekim’de “Dünya Anestezi Günü” olarak kutlandığını belirtti.

Anestezi uygulamalarının anestezi ve reanimasyon uzmanlığı eğitimi almış doktorlar tarafından gerçekleştirildiğini vurgulayan Başhekim Kozan, aynı zamanda anestezi teknikerlerinin de anestezi ekibinin ayrılmaz bir parçası olduklarını ifade etti.

Genel anestezi uygulamalarının amacının uygun cerrahi koşullarını sağlamak olduğunu açıklayan Kozan, bu uygulamanın hastada bilinç kaybına yol açarak ağrıyı ortadan kaldırdığını ve ameliyat sırasında hastaya konfor sağladığını söyledi. Ayrıca, anestezi hekimlerinin hastanın ameliyat süresince sağlığını ve güvenliğini sürdürmekle görevli olduğunu da ekledi.

Kozan, ziyaretler sırasında gül dağıtarak anestezi ekibinin üstün çabalarını ve özverisini takdir etti.

19/10/2024 13:43
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ