YENİ SPOR İL MÜDÜRÜNDEN YOZGAT'A GÜREŞ LİSESİ MÜJDESİ

YENİ SPOR İL MÜDÜRÜNDEN YOZGAT'A GÜREŞ LİSESİ MÜJDESİ

Görevine yeni atanan Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, Yozgat’a açılacak güreş lisesi için çalışmaların başladığını söyledi. Yerel ve ulusal basın mensupları ile kahvaltıda bir araya gelen Hopur, projenin önemini vurguladı.

Yozgat’ın Türkiye’de güreşin merkezi olarak bilindiğini vurgulayan Yozgat Gençlik ve Spor İl Müdürü Şahin Hopur, çalışmaları başlayan güreş lisesinin önümüzdeki eğitim öğretim yılında eğitime başlayacağını ifade etti. İl Müdürü Şahin Hopur, şu ifadeleri kullandı; “Göreve başladığımda bu projenin gündemde olduğunu öğrendim. Hem Yozgat’ın güreşle olan köklü geçmişi hem de benim güreşçi geçmişim bu projeyi benim için daha anlamlı kılıyor. Güreş Federasyonu ve Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu'nun desteğiyle bu projeyi hayata geçireceğiz. En büyük hedefimiz Yozgat’ı bir spor şehri yapmak. Gençlerimizi spora yönlendirmek hem sağlık hem de eğitim açısından büyük önem taşıyor. Spor kültürünü burada oluşturarak daha sağlıklı ve başarılı bir nesil yetiştirmek istiyoruz” diye konuştu.

İnşaatı halen devam eden şehir stadyumu hakkında da bilgi veren Hopur, açıklamasını şu cümlelerle sonlandırdı; “İnşaat çalışmaları yüzde 60 oranında tamamlanmış olan Yozgat Stadyumu’nun bitirilmesi için çalışmalara hız verildi. Sayın Valimiz ve siyasilerimizle bu konuyu yakından takip ediyoruz. Stadyum, Yozgat için büyük önem taşıyor ve en kısa sürede tamamlanması için ne gerekiyorsa yapacağız.”

18/10/2024 21:35
Yozgat'ta Günün Haberleri
YOZGAT'TA 5 GÜNLÜK HAVA DURUMU
hava durumu
YOZGAT İÇİN GÜNÜN NAMAZ VAKİTLERİ